неделя, 30 юли 2017, 11:24 ч.

Управлението не е като да ядеш суджуци…

ТОТАЛЕН КРАХ: Борисов 3 се крепи на баналността! До края няма да изкара... ЗАДАВАТ ли се НОВИ ИЗБОРИ?!

BNews.bg

ТОТАЛЕН КРАХ: Борисов 3 се крепи на баналността! До края няма да изкара... ЗАДАВАТ ли се НОВИ ИЗБОРИ?!

Правителството на Бойко Борисов не се одобрява от народа, оценката за парламента също е много слаба. Последно проучване сочи, че само 40% от хората смятат, че Кабинетът Борисов 3 ще изкара пълен мандат.

След изтощителната поредица от избори през последните четири години – три пъти извънредни парламентарни, местни, европейски и президентски, апатията и разочарованието от дейността на институциите и партиите вземат връх.


Изводът се потвърждава от продължаващата ерозия на доверието в основните институции, както и от отлива на избиратели от политическите партии. Независимо от всичко това едва 12 на сто е делът на хората, които желаят нови парламентарни избори, а близо 40 на сто смятат, че в една или друга форма правителството ще се задържи на власт до края на конституционния си мандат. Това сочат данните от социологическо проучване на Агенция „Афис“, проведено в периода 21-25 Юли 2017 г, при което са интервюирани „лице в лице“ в техните домове 1050 пълнолетни български граждани в населените места в цялата страна.

Според анализа на Агенция „Афис“ кабинетът се крепи най-вече на баналността: Бойко Борисов за трети път е министър-председател, поведението на управляващата партия, макар и неодобрявано, е добре познато, опозицията не е достатъчно мощна и безусловно приемлива, за да наложи обществен натиск за промяна. Дори и корупционните и другите скандали около властта не правят това впечатление, които биха направили в близкото минало.

На фона на общата нестабилност и спадащо доверие в политиката Европейският съюз е върнал позитивния си рейтинг и доверието в него, след продължително прекъсване, отново превишава недоверието.

Стабилна изглежда и президентската инсттитуция, която е лидер в доверието на гражданите. Дори и след публичната кампания на управляващите срещу президента по всички основни събития и драми, съпровождащи този конфликт – геополитически ориентация, превъоръжаването на армията и пр., позитивните оценки на гражданите гравитират към страната на президента.

На дъното в класацията е съдебната власт, но и парламентът я следва по петите. Мандатът на Народното събрание е още в началото си, а рейтингът на върховната институция на властта е в стойности, характерни за края на дейността на парламента, и близки до типичната за навечерието на нови избори атмосфера.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • до Da! - 15:13, 30 юли

  Назрял и напращял е твоят еврогейски задник, така че с Иванчо Мавъра. си пригответе една кофа вазелин.

 • до 1 - 15:10, 30 юли

  Яде, яде суджук Тишквата, но само симитлийски суджук.

 • Da! - 13:08, 30 юли

  Vremeto e nazrqlo za pravitelstvo "Kostov-2".

 • 1 - 11:41, 30 юли

  Ама той баш управителя ,не яде суджук,имал високо кръвно.

Напиши коментар

Коментари