сряда, 23 август 2017, 12:04 ч.

Бареков с поздрави: Честито! Един истински професионалист и телевизионер!

ИЗВЪНРЕДНО! Коко Каменаров е новият шеф на БНТ!

BNews.bg

ИЗВЪНРЕДНО! Коко Каменаров е новият шеф на БНТ!

Константин Каменаров е новият шеф на БНТ! Към момента четирима от петимата кандидати на Съвета за електронни медии гласуваха за кандидатурата на Каменаров. Костадин Каменаров, който също е телевизионер и бивш новинар в БНТ, залага на реални идеи и консервативно финансиране, защото бюджетът е недостатъчен за БНТ.

Каменаров ще встъпи в длъжност веднага, след като бъде подписан договорът му, съобщиха от СЕМ. Концепцията на Каменаров бе подкрепена от Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. 

Документи за конкурса подадоха деветима души, от тях СЕМ допусна до втората фаза шестима, чиито изслушвания бяха проведени в два поредни дни – това са Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. За избран ще се счита кандидатът, получил поне три от гласовете на петимата членове на съвета. Според реда на подаване на документите първи се представи спортният журналист Сашо Йовков. Като свой основен приоритет, Йовков определи превръщането на БНТ в мултиканална и мултимедийна телевизия.Константин Каменаров каза, че неговата концепция е базирана на реални и постижими идеи при консервативно финансиране. Подчерта, че бюджетът, с който разполага в момента обществената телевизия, е крайно недостатъчен и даде пример, че преди 15 години той е бил в два пъти по-голям размер. Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и "По света и у нас" се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар. Но за да не останат те "самотен остров", както се изрази той, в БНТ изключително важна е програмата, за да може БНТ да се превърне в една истинска алтернатива на комерсиалните телевизии.

Ето какво написа евродепутатът Николай Бареков в своя профил по повод избора на шеф на БНТ:

Честито на Коко Каменаров за избора да бъде генерален директор на БНТ! Един истински професионалист, джентълмен и телевизионер. Добър избор на СЕМ, най-сетне. Що се отнася до фаворизирания от медиите и властта Кошлуков...неговият избор щеше да превърне БНТ в новото НДК по модела "Боршош".

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Дядо Йоцо - 15:33, 23 авг.

    Имаше едно време: "На този стол седял е Вазов, сега пък някакъв..." Историята се повтаря...

Напиши коментар

Коментари