сряда, 23 август 2017, 14:31 ч.

Достойно проект-управление! Визия: Създаване на златни стандарти!

КАКВА ЩЕ БЪДЕ БНТ НА КАМЕНАРОВ: Започва с ударна ревизия, мести "Панорама" през уикенда, прави "Библия на телевизията" и ще търси пари от...

BNews.bg

КАКВА ЩЕ БЪДЕ БНТ НА КАМЕНАРОВ: Започва с ударна ревизия, мести "Панорама" през уикенда, прави "Библия на телевизията" и ще търси пари от...

Изцяло нова философия при вземането на решения при програмирането, БНТ да печели пари, търсене на средства по европейски програми, създаване на „библия на телевизията“ – това са част от плановете на Константин Каменаров, избран от СЕМ за нов генерален директор на обществената медия.

Концепцията на Каменаров, цитирана от „Дневник“, за работата на националната телевизия е изградена, по думите му „върху реални постижими идеи и стъпва върху консервативно финансиране“.

Според Каменаров БНТ е реална алтернатива на комерса. Пред членовете на СЕМ той посочи, че една от мерките за подобряването на бюджета на телевизията е работа с големи корпорации, тъй като „всяка от тях има много сериозни бюджети за социални кампании“.

„Това, че БНТ трябва да печели пари, не противоречи на нейната обществена функция“, коментира Каменаров при представянето си.

Пред членовете на регулатора той изложи концепция за оптимизиране на структурата, а не съкращения, както и за по-добра работа на отделите за продажби и маркетинг, които да се фокусират върху търсене на средства по европейски програми.

Камеранов обеща и нова философия при вземането на решения за програмата.

„Например за културата – ще се намерят пет човека, които се занимават и произвеждат култура, с помощта на които ще се изготви нещо като библия на телевизията или създаване на златни стандарти, от които да не се отстъпва – заяви той, цитиран от изданието. – Всяка сериозна институция притежава такава библия.“

Сред идеите му са и преместването на „Панорама“ през уикенда.

Константин Каменаров смята да назначи одит на телевизията, за да знае какво е реалното ѝ състояние в момента. В събеседването той посочи още, че възнамерява да се обгради с можещи хора, за да се изгради и кризисен план.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • И.Т. - 13:13, 24 авг.

  Ще му повярвам, че е реформатор ако започне да кани Иво Инджев в БНТ.

 • Irina - 01:24, 24 авг.

  BNT na Kamenarov 6te bqde sq6tata kato na Ankova: sku4na, babe6ka, komunisti4eski dopotopna. 6te mi e drago da ne e takava, kakvato o4akvam, no ne vqrvam. Za 6ef na BNT vinagi sa izbirali poslu6ni mekoteli bez vqobrajenie.

 • Бнт - национална телевизия на данъкоплатците ли е - 00:03, 24 авг.

  Трябва най после да заличи лъжливите Босфор тв. и Нова Бокова тв. Успех на Каменаров!

 • Aй дано - 00:01, 24 авг.

  Бнт да излезе от килера на Соросоидите и властта, където я вкара оная проста патка Вяра Анкова.

 • Зрител - 23:58, 23 авг.

  От всички представени кандидатури Колко Каменаров е най добрият избор.

Напиши коментар

Коментари