сряда, 23 август 2017, 15:40 ч.

Голямо потене, голямо вмирисване...

ЕТО ГИ! ТОП 10 на най-потните градове! В тях не се диша...

BNews.bg

ЕТО ГИ! ТОП 10 на най-потните градове! В тях не се диша...

Както всички знаем, лятото обикновено означава високи температури, а това води и до по-висока влажност на въздуха и често пъти дискомфорт в големите жеги. А това също означава и много потене.

Наскоро беше публикуван третият годишен доклад America’s Sweatiest Cities List за 2017 г.  (Най-потните градове в Америка). Градовете, които присъстват в списъка, не се класират само на база покачващите се температури, а авторите им разглеждат няколко различни фактора.

"За да идентифицираме най-потните градове в цялата страна, се позоваваме на процента на домовете без централна климатизация, популярността на обществения транспорт и програмите за споделяне на велосипеди в града, както и търсим градовете с „най-горещите“ професии", казва Тед Мият, който е начело на проучването.

Като примерни професии той посочва ръководител на полети, медицински сестри и дърводелци, които се отличават като такива със силен стрес и физическо напрежение. Освен това се използват и данни за средните летни температури на града и гъстотата на населението.

Ето и победителите:

10. Ню Орлиънс, Луизиана Ню Орлиънс е на 10-о място, защото е в топ 10 за летните температури, в топ 30 за използване в обществения транспорт и има една от най-горещите професии в страната – медицински сестри.

9. Хюстън, Тексас Хюстън се нарежда на 9 позиция, защото е сред 10-те града с най-високи средни летни температури, сред 20-те най-големи по плътност на населението места и има една от най-горещите професии - учител в начално училище.

8. Тампа, Флорида Тампа се класира осми, защото е в топ 25 по средни летни температури, сред 20-те по най-голяма плътности на населението и в топ 10 за използване в обществения транспорт.

7. Атланта, Джорджия Атланта е на 7-мо място, защото е сред 20-те по средни летни температури, по гъстота на населението и използване в обществен транспорт. Тук са и някои от най-горещите професии - учител в начално училище и физиотерапевт.

6. Филаделфия, Пенсилвания Филаделфия е в топ 5 по използване на обществения транспорт и е в топ 20 по процент от домовете без централна климатизация.

5. Бостън, Масачузетс Бостън е на 5-о място, тъй като е в топ 5 по гъстота на населението, като най-популярните 5 места за обществен градски транспорт и е в топ 10 по процент от домовете без централна климатизация. Има и някои от най-горещите професии - пожарникар, физиотерапевт и личен финансов съветник.

4. Маями, Флорида Маями се нарежда на 4-то място, защото е сред 10-те по средни летни температури, в топ 10 за гъстота на населението и сред 20-те по използване в обществения транспорт.

3. Чикаго, Илинойс Чикаго се нарежда на трето място, защото е в топ 5 по гъстота на населението, в първите 5 за използване на обществения транспорт и сред 20-те места по жилища с централна климатизация. Има и някои от най-горещите професии - физиотерапевт и личен финансов съветник.

2. Вашингтон Вашингтон е сред 25-те по сердни летни температури, 20-те по гъстота на населението и 10-те по използване в обществения транспорт. Има и някои от най-горещите професии - ръководител на въздушното движение и физиотерапевт.

1. Ню Йорк Ню Йорк е победителят в класацията,  защото е на първо място по гъстота на населението, първи по използване на обществения транспорт и първите 5 по процент на жилища с централна климатизация. Също така има някои от най-горещите професии - физиотерапевт, личен финансов съветник, ръководител на въздушното движение и монтажист на фотоволтаични слънчеви инсталации. 

Източник: Profit.bg.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари