сряда, 13 септември 2017, 11:20 ч.

Текат сделки зад кулисите между "патрЕОти" и ДПС! Цветанов им свети!

СРАМНИ СХЕМИ ОТ ДЕПУТАТИТЕ ХРАНТУТНИЦИ: Бавят избора на членове на ВСС!

BNews.bg

СРАМНИ СХЕМИ ОТ ДЕПУТАТИТЕ ХРАНТУТНИЦИ: Бавят избора на членове на ВСС!

Изборът на членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота няма да се състои през тази седмица. Това стана ясно от дневния ред на парламента. Не е ясно кога точно ще се осъществи този избор, но вероятно това ще стане следващата седмица.

Членове на ръководството на Народното събрание обясниха пред Клуб Z, че отлагането се прави, за да може да се събере мнозинство от 2/3 за определени кандидатури - тоест текат преговори. Депутатите са издигнали 18 кандидати за 11 места.

От парламентарната група на ГЕРБ, а и от други групи са поискали да се запознаят по-подробно с кандидатите за членове на ВСС. Според всеобщото мнение изслушването в правната комисия, което бе проведено миналата седмица, е протекло формално и депутатите не са успели да си съставят мнение за кандидатите.

Според Закона за съдебната власт обаче парламентът трябва да избере членове на ВСС 1 месец преди изтичането на мандата на настоящия съвет. Той изтича на 3 октомври, което означава, че изборът трябваше да е факт до 3 септември.

Депутатите гласуваха парламентът да не заседава този петък. Вместо това ще има извънредно заседание във вторник с идентична програма. Шефът на парламента Димитър Главчев заяви, че със сигурност ще има 3 часа парламентарен контрол. Програмата за заседанието във вторник ще бъде гласувана утре. Предложението за тази промяна на дните на за пленарно заседание било единодушно от председателския съвет.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Българин - 15:11, 13 септ.

    Нагли хрантутници.

Напиши коментар

Коментари