сряда, 13 септември 2017, 15:17 ч.

Общежитията не са ремонтирани от 70-те години

МИЗЕРИЯ! Вижте в какви условия живеят българските студенти в Шумен (СНИМКИ)

BNews.bg

МИЗЕРИЯ! Вижте в какви условия живеят българските студенти в Шумен (СНИМКИ)

Студентските общежития в Шумен са строени през 70-те години на XX век и в момента условията в тях не се различават много от времето, когато сградите са въведени в експлоатация, сигнализират зрители на bTV.

През последните години са сменени дограмите, ВиК и електро инсталацията, в стаите обаче почти нищо не е обновено. Студентите сами си оправят помещенията по свое усмотрение.

На един етаж в общежитията има по пет апартамента. На няколко стаи се пада един санитарен възел. „Това е банята на дадения апартамент, тоалетната чиния е нова, капака за тоалетната чиния е нов, теракота плочките са нови, фаянса, мивките и така нататък”, развежда ни домакинката Даниела Йорданова.

Студентските общежития в Шумен се управляват от местния клон на държавното дружество "Студентски столове и общежития", от където признаха, че условията не са перфектни, но поради ограничените финанси трудно може да се направят големи ремонти.

„Аз също искам студентите да живеят в хотел четири звезди, за съжаление това са нашите възможности, нямам нищо против, ако държавата в лицето на Министерски съвет за пълно реновиране или "Студентски общежития и столове" да участва в програмата за саниране, за обновяване – с удоволствие бихме предоставили базата тя да бъде реновирана напълно”, коментира управителят Васил Тодоров.

Таксата за една учебна година за настаняване в шуменските студентски общежития е под 200 лева, като в тази сума са включени и разходите за вода и електроенергия. 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари