вторник, 19 септември 2017, 19:20 ч.

Бъдете внимателни!

Ало измамници взели близо 3 млн. за 8 месеца

BNews.bg

Ало измамници взели близо 3 млн. за 8 месеца

Около 3 млн. лв. са имуществените вреди от телефонните измами за 2017 г., заяви вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарен контрол.
По изнесените от Радев данни, телефонните измами са около 30 процента от общорегистрираните измами, предаде БТА. 

За първите шест месеца на годината, този тип престъпления са 406 спрямо 380 за същия период през 2016 г. Разкриваемостта по думите на вътрешния министър се е повишила със седем процента. 

47 лица са задържани за телефонни измами. Основната тенденция при тези престъпления е миграцията на извършителите на територията на Румъния и Сърбия, където има случаи с измами направени с български сим карти, каза още Радев. 

Вътрешният министър съобщи, че е налична информация за движение на лица от криминалния контингент по линия на Българското Черноморие, откъдето извършват престъпна дейност, възползвайки се от натовареността на курортите с туристи. 

Валентин Радев призова възрастните хора да не помагат на мними полицаи с пари, тъй като МВР работи със собствени средства, с белязани пари. Той обясни, че полицията не иска пари от гражданите за разкриването на случаи, а ако има подобно изключение, то на място ще дойдат поне двама служителите на реда. 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари