събота, 23 септември 2017, 10:30 ч.

ТРАГЕДИЯ

Почина НАЙ-БОГАТАТА жена в света! Какво ще се случи с козметичната й марка?!

BNews.bg

Почина НАЙ-БОГАТАТА жена в света! Какво ще се случи с козметичната й марка?!

Френската бизнес дама и милиардер Лилиан Бетанкур, чието семейство основава L'Oreal и все още притежава най-голям дял в козметичния гигант, е починала на 94-годишна възраст, информира CNBC, позовавайки се на изявление на дъщеря й.

Бетанкур, която фигурира в класацията на списание Forbes като най-богатата жена в света, бе наследничка на компанията, основана от нейния баща преди век.

Нейната смърт слага началото на нова фаза за L'Oreal – четвъртата най-голяма публична компания във Франция, променяйки отношенията й с ключовия акционер Nestle.

Nestle, която притежава малко над 23% от L'Oreal, имаше споразумение с фамилията, според което нито една от двете страни не може да увеличава дела си в компанията, докато Бетанкур е жива и най-малко шест месеца след смъртта й.

Швейцарската компания е основен акционер в L'Oreal от 1974 г., когато Бетанкур заменя близо половината от дела си срешу 3-процентен дял в Nestle. Тя предприема този ход, тъй като се опасява, че L'Oreal е можело да бъде национализирана, ако Социалистите дойдат на власт във Франция.

Бетанкур и нейните деца притежаваха 33% от компанията. В своето изявление нейната дъщеря, Франсоаз Бетанкур-Майерс, заявява, че семейството остава ангажирано с L'Oreal и запазва доверието си към ръководството на компанията.

Бетанкур е починала в сряда вечера в своя дом в Париж.

По-рано през годината Forbes оцени състоянието на Бетанкур на 39.5 млрд. долара, с което тя бе най-богатата жена в света.

Родената в Париж Бетанкур се присъединява към семейния бизнес на баща й на 15-годишна възраст като започва със смесването на козметични продукти и слагането на етикети на шампоани.

Тя се омъжва за френския политик Андре Бетанкур през 1950 г. и наследява семейното богатство, когато баща й умира през 1957 г.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Марсел - 09:18, 24 септ.

    Аз пък си въобразявах, че тия не умират. Че непрекъснато ги инжектират в гъзо с втечнени долари и така подържат вечния им живот. галиба е била малка дозата. Досвидяли са и доларите вкарани и в гъзо. Сбъркала жената. Виж Макарона не ги жали. Праска инжекции на бабичката и я държи все още на крака, та чак и наш Боко и се възхищава.

Напиши коментар

Коментари