събота, 23 септември 2017, 11:09 ч.

%

НЕОЧАКВАНО: Зукърбърг обяви Фейсбук за…

BNews.bg

НЕОЧАКВАНО: Зукърбърг обяви Фейсбук за…

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви намерението си да продаде до 75 милиона акции на компанията си през следващите 18 месеца. Това пише той в личната си страница в социалната мрежа.

"Очаквам да продадем от 35 до 75 милиона акции на Фейсбук през следващите 18 месеца, за да финансираме дейността си в областта на образованието, науката и правото", пише той.

През декември 2015 г. Зукербърг каза, че ще даде 99% от акциите на Фейсбук, собственост на него и съпругата му Прискила Чан, за благотворителност. Той посочи, че прехвърлянето на средства ще се извърши постепенно, но не посочи точния момент, като се ограничи до израза "през ​​целия ни живот". Общата стойност на този дял според Зукърбърг е около 45 милиарда долара.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари