вторник, 10 октомври 2017, 15:04 ч.

Надеждите за бързо залавяне на похитителите на Адриан не са големи

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов : Вече няма организирана престъпност

BNews.bg

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов : Вече няма организирана престъпност

Надявам се престъпниците да треперят от ГДБОП, заяви в предаването „Тази сутрин”шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, цитирано от Фрогнюз.

Той се похвали, че през тази година обвинените лица са 612. Най-много групи сме заловили по линия на наркотиците, обясни Спиридонов.

Относно разследването на отвличането на Адриан Златков, той заяви, че ГДБОП работи не само по неплатеното от Тони Златков ДДС.  „За да се разкрият похитителите, е сформиран най-добрият екип от всички структури в министерството”.

Попитан дали става дума за нова група по отвличания или за стара, Спиридонов отговори: Нека по тези теми да говорим когато престъплението бъде разкрито. Не знам кога ще стане, защото времето не играе съществена роля. Не бих коментирал фактите, свързани с това, че Тони Златков събира пари.

Спиридонов твърди, че вече няма организирана престъпност. „В момента имаме малки групи по областните градове и села, които са се профилирали в една или друга престъпна дейност. Действат самостоятелно и за своя сметка”.

По отношение на залавянето на Квиц в Северозападна България, шефът на ГДБОП заяви, че се работи за задържането му от 2015. А защо ли близо 2 години Квиц и бандата му са били на свобода, след като вече няма организирана престъпност? Дали защото Квиц е толкова голям престъпник, или защото недостига професионализъм на антимафиотите?

Ивайло Спиридонов обясни, че хората от ГДБОП няма да подкрепят протеста на полицаите, защото те работили при много добри условия. „Много от служителите на ГДБОП ги изпращаме на обучения в САЩ и други страни”, изтъкна той.  Това обаче създава впечатление за неравнопоставеност на служителите на МВР.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари