сряда, 11 октомври 2017, 14:39 ч.

Показано от специалисти

ВНИМАНИЕ! Ето как да си върнем изтрит по погрешка файл от телефона или компютъра! (СНИМКА)

BNews.bg

ВНИМАНИЕ! Ето как да си върнем изтрит по погрешка файл от телефона или компютъра! (СНИМКА)

На всеки от нас ни се е случвало някога да изтрием важен файл, снимка или видео от компютъра или телефона си. В такива ситуации е хубаво да знаем, че можем да възстановим тези файлове обратно! Искам да запозная читателите как лесно и безплатно могат да си възстановят изтритите файлове, съветва програмистът Александър Димитров, цитиран от "Флагман".

Когато изтриете някой важен файл, е добре веднага да спрете да триете други файлове, защото намалявате шанса на файла да бъде върнат. След като сте изтрили файла или файловете, вие просто трябва да инсталирате програма за връщане на данните. Ако сте с Windows, ще дам пример с програмата Recuva, която можете да свалите безплатно от интернет. 

След като сте я свалили и инсталирали, пуснете я и ще ви излязат опции, които ви питат къде точно са били изтритите файлове. Тоест ако сте изтрили някой файл от Desktop, задайте на програмата да сканира Desktop. Също може и да сканирате всички хард дискове за най-различни видове файлове.

Връщането на всеки файл, особено ако е изтрит отдавна, не е гарантирано, затова е най-добре случайно ако изтриете нещо, което е важно за вас, веднага да сканирате с програмата мястото, където е бил изтрит файла.

Ако по някаква причина файлът не се намира, може да пробвате и с други подобни програми, за да ги намерите просто напишете в Google "Restore deleted files software" и ще ви излязат много различни опции.

За телефони Android и iOS процедурата е същата, отидете в магазина за приложения и напишете "Restore deleted files", ще ви излязат много програми. Една много добра програма за Android се казва "Dumpster". Тя обаче може да възстанови файлове който са изтрити само след нейното инсталиране, но ги връща почти на 100%.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари