четвъртък, 12 октомври 2017, 9:39 ч.

Петък 13-ти ще е най-силна

Силни магнитни бури ни очакват тези дни

BNews.bg

Силни магнитни бури ни очакват тези дни

Силна магнитна буря ще засегне Земята от утре, 13 октомври. Мощността ѝ ще е 5-6 бала, при максимална стойност от 9 бала, съобщава БГНЕС. На практика поток от слънчев вятър ще засегне планетата още днес (12 октомври). Той идва от от голяма коронарна дупка (зона с понижена плазмена температура).

В следващите дни бурята ще стане по-силна, съобщи завеждащият лаборатория в Руския институт за земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните Анатолий Белов.

В сряда вечерта магнитната буря достигна 5 бала, а скоростта на слънчевия вятър /поток заредени частици/ - до 500 км/сек. Бурята за малко ще стихне днес, 12 октомври, а на 13-ти отново ще се засили и се очаква да достигне 6 бала и скорост на слънчевия вятър 600 км/се. Белов предупреди, че това може да се отрази както на здравето на хората, така и на работата на електронна апаратура.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари