четвъртък, 12 октомври 2017, 18:41 ч.

Излъгани надежди

4900 души останаха без обещаното увеличение на пенсиите

BNews.bg

4900 души останаха без обещаното увеличение на пенсиите

4900 пенсионери не са получили обещаната индексация от 2.4% от 1 юли, съобщи социалният министър Бисер Петков, цитиран от БНР.

Става въпрос за хора, пенсионирани преди 2006 г., които през същата година са получили увеличение заради това, че пенсиите им са били много ниски, обясни Петков.

Причината те да не получат увеличение е прилагането за пръв път през тази година на новия механизъм за индексиране на пенсиите. При него всички пенсии са били преизчислени към датата на отпускането си с по-голяма тежест на осигурителния стаж. В масовия случай се е получило увеличение от 2.4% с изключение на тези 4900 души.

В бюджета на общественото осигуряване за догодина ще се заложи задължителна индексация на всички пенсии с 3.8 на сто, за да няма ощетени, посочи министърът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари