вторник, 17 октомври 2017, 10:00 ч.

Олигарси и измамници на дребно!

Трима "умни и красиви" от Дай България участват във фирмата на самолетния измамник Спас от Кочериново!

BNews.bg

Трима "умни и красиви" от Дай България участват във фирмата на самолетния измамник Спас от Кочериново!

Трима от съдружниците във фирма "Еспас Медия", през която Спас е получавал пари за билети, са пряко свързани с "Да, България", показа проверка на "24 часа".

Това са Михаил Дончев, Иван Бондоков и Добромира Григорова.

Фирмата е създадена на 7 март 2016г, от 12 души, които притежават дялове. Всички те са контактували с Александър Николов в социалните мрежи, без да знаят, че зад този профил се крие измамникът Спас Василев. 

Той ги убедил,че няма време да регистрира фирмата, защото е зает като директор в западна компания. Имал обаче достъп до интернет банкитането на "Еспас Медия" и сметките й.

Михаил Дончев е син на бившия царски депутат Владимир Дончев. На изборите през март 2017г  той е бил застъпник за "Да, България", показва проверка в ЦИК.

Иван Бондоков е член на ИС на "Да, България" в Пловдив, където е офисът на "Еспас Медия".

Добромира Григорова е била два пъти кандидат за депутат от "Да, България" през 2017г и от партия "Зелените" през 2014г. Тя е член на изпълнителния съвет на "Зелените", която влезе в коалиция с формацията на Христо Иванов.

Друг съдружник в "Еспас Медия" е Радина Ралчева, която е ПР специалист, но е по-известна като член на "Протестна мрежа" . Българският хелзинкски комитет я номинира за човек на годината през 2013г. 

Чрез фирмата си "Еспас Медия", Спас е развивал интернет сайтове. Един от авторите в тях е журналистът Александър Детев, който е работил и за "Дневник", а сега е в телевизия. Той твърди,че не е подозирал за двойната игра на Спас-Александър.

Останалите съдружници в "Еспас Медия" са студенти, журналисти и ПР специалисти. Всички те през август разбират,че Александър Николов ползва сметките на фирмата, за да търгува с билети и подават молба до съда да бъдат заличени като съдружници.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари