вторник, 17 октомври 2017, 17:20 ч.

Спешни мерки

Укрепват свлачищата край Пещера с 1,2 млн. лева

BNews.bg

Укрепват свлачищата край Пещера с 1,2 млн. лева

Той допълни, че предстои изграждането на дренаж и канавка.

Ремонтни дейности по укрепване на свлачищата по пътя от Пещера до курорта „Свети Константин” се извършват към момента, съобщава Фокус, като се позовава на инж. Стефан Камберов, директор на Дирекция „Териториално селищно устройство” в Община Пещера.

Работи се по третото и най-голямо свлачище, като общо три са свлачищата по пътя от Пещера до летовище Свети Константин, които се образуваха през зимата на 2015 г.

„По първото свлачище, намиращо се в непосредствена близост до къщите в родопския град, основните дейности са приключили, като там предстои оглед от представители на междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. На пролет от долната страна на пътя, над къщите ще бъдат залесени акации, които най-добре задържат почвата. По-сложна е ситуацията при третото свлачище по пътя. Там са изградени две подпорни стени – на ската и под пътя, като са забити 120 опорни пилоти, а част от съоръженията минават под асфалтовата настилка”, уточни инж. Камберов.

Той допълни, че предстои изграждането на дренаж и канавка.  За укрепването на този свлачищен процес Междуведомствената комисия е одобрила сумата от 800 000 лева. За цялостно справяне със свлачищата община Пещера очаква от комисията по бедствия и аварии сумата от малко над 1 200 000 лева.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари