сряда, 18 октомври 2017, 14:39 ч.

През цялата година

Турция спестила 186 млн. евро от лятното часово време

BNews.bg

Турция спестила 186 млн. евро от лятното часово време

Турция е спестила 186 млн. евро от запазването на лятното часово време през цялата година. Това показват изчисления на Техническия университет в Истанбул, представени на турското министерство на енергетиката.

Специалистите обясняват това с факта, че когато се прилага лятното часово време и през зимните месеци, се смрачава по-късно, а така се пести електричество. Целогодишното прилагане на лятното часово време е спестило на Турция между 540 и 802 милиона турски лири (между 125 и 186 милиона евро), както и необходимостта от инвестиции на стойност два милиарда долара за строежа на електроцентрали, които да компенсират повишеното потребление на електрическа енергия, се посочва още в доклада.

През септември турският Държавен съвет - висшият административен съд в страната, спря изпълнението на решение на министерския съвет от март 2016 г. за запазване на лятното часово време през цялата година. Турското правителство обаче обяви, че възнамерява да продължи практиката чрез внасяне на законодателни промени.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 20:15, 18 окт.

    бойчееее,ето така се управлява,вземи пример от бате си ердоган.

Напиши коментар

Коментари