петък, 20 октомври 2017, 10:30 ч.

Абсурден случай!

ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ: Преди 3 години колата му изчезнала мистериозно, днес го карат да плаща 16 бона за...

BNews.bg

ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ: Преди 3 години колата му изчезнала мистериозно, днес го карат да плаща 16 бона за...

Лекият автомобил на  Димитър Радев изчезва от центъра на София през 2014 г. . Мъжът сигнализира в полицията, МВР и прокуратурата впрягат ресурс и половин година търсят 20-годишната кола.

„Междувременно получихме съобщение от Районната прокуратура, че това досъдебно производство се спира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, казва Димитър.

С това съобщение за него случаят приключва. След още 2,5 години, това лято неочаквано пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал „Дружба” в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола.

На всичкото отгоре възрастният мъж се оказва, че дължи и доста солена такса за тригодишния престой на колата на наказателния паркинг – близо 16 хиляди лева.

Абсурд, но факт, признават и от МВР, и от Центъра за градска мобилност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „паякът” я вдигнал.

От „Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се издирва. Нямало и как да разберат, твърди директорката на отдела Румяна Милова. От МВР пък ще проверяват защо разследващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели три години.

А Димитър Радев обмисля да съди МВР и „Градска мобилност”. Колата пък ще отиде са скрап, тъй като се е амортизирала, информира Нова тв.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари