петък, 20 октомври 2017, 14:40 ч.

Същият, който миналата година се сдоби джипки за 200 бона, платени с парите на данъкоплатците

КРАДЛИВА ВЛАСТ! Шефа на горското в Сливен прибрал над 1 млн. лева?

BNews.bg

КРАДЛИВА ВЛАСТ! Шефа на горското в Сливен прибрал над 1 млн. лева?

Злоупотреби за над милион лева е извършил шефът на горското стопанство в Сливен инж. Пейчо Върбанов, твърди депутат от БСП. 71-годишният директор е обвинен от опозицията в подчиняване на дружеството за лични цели, а днес в парламента партията поиска неговата незабавна оставка.

Според БСП Върбанов има множество провинения, изразени предимно във финансови злоупотреби.

В един от примерите си депутатът Николай Цонков от БСП разказa пред OFFNews как в офис на стопанството в Садово е направен ремонт за 100 хил. лева, което на пръв поглед не е смущаващо. Но само няколко месеца по-късно от Садово офисът се мести в Сунгурларе и там също е направен ремонт за над 100 хил. лева. След това Върбанов решил да обедини офисите в Сунгурларе и Карнобат и отново преместил офиса, казва депутатът. В Карнобат също бил извършен ремонт за над 100 хил. лева пари на данъкоплатци.

От БСП искат Върбанов вън от горското в Сливен и заради факта, че се е превърнал в "пожизнен" директор - той и неговият заместник вече над 15 години са на постовете си.

"Не мога да повярвам, че в целия регион няма по-млади специалисти, които да заемат неговото място ", каза Цонков.

Инж. Пейчо Върбанов е познат  от скандала със скъпите коли на горските стопанства у нас. Преди повече от година  няколко предприятия се сдобиха с джипове за над 200 бона, а предназначението им било уж за "скъп ловен туризъм". Сред облажените предприятия с хубави джипки е и това на Върбанов. Джиповете бяха зачислени към НСО, а по-късно тв камери уловиха Бойко Борисов да кара един от тях. В резултат Борисов обяви, че ще го върне.

Цонков не знаеше дали има развитие по казуса със скъпите джипове, но даде друг любопитен пример от Сливен - инж. Върбанов купил автомобил и го дарил на шефа на областна дирекция на МВР, а по думите на депутата дори се плащало и горивото.

В други примери Цонков разказа, че за 2015 и 2016 година предприятието имало представителни разходи на стойност 350 хил. лева за всяка година - точно колкото излизало и горивото за една година според отчетите. На другите предприятия представителните разходи били с 10 пъти по-ниски. "Къде са парите", пита Цонков. 

Той риторично зададе и въпроса защо на предприятието са му над 100 хил. лева за външни юридически услуги, след като има над 30 юристи, назначени там.

Депутатът Цонков днес попита земеделския министър Румен Порожанов дали е запознат с тези данни, но той запази мълчание по темата. Коментира единствено, че проверки в горското стопанство се правят редовно и че до момента фрапиращи нарушения не са откривани.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • KoBalko - 20:30, 25 окт.

  Верен партиен кадър ,от 80 -те години е директор , и сега е с всички , които са на власт .Партиен функционер ,активист на Дпс и подръжник на СДС и Герб и пенсионер , но смята , че още може да "даде " респективно да вземе. За съжаление в горите са много като него !

 • KoBalko - 20:30, 25 окт.

  Верен партиен кадър ,от 80 -те години е директор , и сега е с всички , които са на власт .Партиен функционер ,активист на Дпс и подръжник на СДС и Герб и пенсионер , но смята , че още може да "даде " респективно да вземе. За съжаление в горите са много като него !

 • Avraam - 13:47, 25 окт.

  Кириловски Гей! Какво да искаш от един селски тъпанарин и агент на ДС(агент гора). С парите на горското си купи апартамент в София и му направи ремонт. И не е само това, регулярно си поебава счетоводителките в Сливен, Ямбол и Елхово. Но нали е човек на бат Бойко, така е.

 • ЗАПОЗНАТ - 13:04, 25 окт.

  Този Пейчо , не си ли смени ЕГН-то

 • боклук, но защо ги търпят - 07:34, 24 окт.

  Виден червен боклук е и когато започна прехода през 90-сте годинии демократите го уволниха , но тоя боклук е ходил при министрите и е плакал със сълзи, коленичел е , че ще разбие сърцата на старите си родители , ако разберат , че вече не е шеф. И така го изкара до наши дни . Пародия , но жалка и страшна пародия,направо гротеска.

 • боклук с боядисана коса - 09:24, 21 окт.

  Вижте го, бе- дебил, с боядисана косичка, нещастен пръдльо, който ако не е на държавна ясла, ще умре от глад, некадърното му крадливо прасе! Дано пукне, лапач недоклатен!

Напиши коментар

Коментари