петък, 20 октомври 2017, 15:00 ч.

Разкритие на ПИК!

ЕКСКЛУЗИВНО! Елена Йончева точила ТВ7 с обща офшорка с банкера-беглец Цветан Василев!

BNews.bg

ЕКСКЛУЗИВНО! Елена Йончева точила ТВ7 с обща офшорка с банкера-беглец Цветан Василев!

Депутатката от БСП и бивша журналистка Елена Йончева е източила солидна сума и от фалиралата ТВ7 в съдружие с банкера беглец Цветан Василев чрез фирмата "Оф рауд" ООД, която е съдружник на офшорката "Далий трединг лимитид", която пък се появава сред фирмите на Василев, съобщава ПИК. С тези пари журналистката е правила филми за затворената медия, докато се изязяваше в предаването на Иван Гарелов "Оригиналът".

Освен това Йончева е прибрала 700 000 лева от БНТ като брокер на рекламни заставки през фирми с държавно участие в пълен конфликт на интереси, докато е съжителствала с експремиера Сергей Станишев!

Това става ясно от обемиста папка с документи, с която ПИК разполага.

Парите са дадени от БНТ в периода 2004 - 2009 г., когато министър-председател е сегашният лидер на ПЕС. Държавната телевизия без конкурс отпуска пари за спонсорски заставки, а фирмата на Йончева "Авторска телевизия" ЕООД, представлявана от нея, ги продава на различни фирми, като прибира въпросните суми.

Справките сочат, че сред тях са големи компании, пряко свързани с тогавашното управление на държавата. Една от тях е "Лукойл", където златната акция се държи от държавата чрез принципала в лицето на Министерството на енергетиката, което по това време и в своя мега вид бе управлявано от Румен Овчаров. На свой ред Овчаров пък беше лидер на софийската организация на БСП и пряко подчинен на Сергей Станишев, който освен премиер, беше и лидер на партията.

"Лукойл" е платил на фирмата на Йончева 127 000 лева.

По същото време ЕОН, в която държавата има все още 33% участие, продадени по-късно от Трайчо Трайков, със същия принципал - Министерството на енергетиката на Румен Овчаров, плаща на журналистката 70 000 лева.

Другият голям плащач на фирмата на Йончева е ЦУМ, чиито собственик пък е лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов, който по това време също е подчинен на Станишев по партийна линия. Оттам днешната червена депутатка прибира 95 236 лева. Абсолютно същата сума прибира и от другата му собственост - "Слънчев ден".

"Овъргаз" и олигархът Сашо Дончев се отчитат само с 10 000 лева, но и той е в пряка зависимост от Румен Овчаров като министър на енергетиката. ДЗИ също е сред фирмите, платили на Йончева, макар и само 6000 лева. Такива са и редица частни фирми като "Монбат" на братя Бобокови - 13 000 лв, "Булстал" - 17 000 лева, "Спа хотели" - 5 7000 лева.

Журналистката прибира тези пари, с които прави филмите си, в остър конфликт на интереси, тъй като е в пряко съжителство с тогавашния премиер на държавата и лидер на БСП. Тези суми обаче се лапнати само от нейната фирма след 2004 година. Преди това трансферите на държавни пари за частната дейност на Йончева е ставала през фирмата на нейния продуцент "Ради вижън" и оттам са преточени между 3 и 4 милиона!

Макар тя нагло да излъга, че не е получавала пари от БНТ след 2000 г., справките сочат, че е прибирала хонорари като водеща на "Панорама", въпреки че зрителите нямат такъв спомен, както и на "Екип 4" до 2012 г.

Дългогодишни служители на държавната телевезия споделят, че още в края на 90-те години са били предупреждавани, че Йончева е гадже на някакъв бъдещ политик, който в момента учи в чужбина, но го готвят за премиер и не бива нищо да ѝ се отказва. По-това време Станишев учеше в Англия, а когато се върна, оглави международния отдел на БСП и скоро след това застана начело и на партията.

Точно тези пари е имал предвид премиерът Бойко Борисов, когато по време на предизборната кампания каза, че правителството му е било принудено да плаща "и на Елена Йончева", заради което в момента се води дело от нейна страна срещу него. През 2009 г. тогавашният финансов министър Симеон Дянков обяснява плащанията, които правителството трябва да направи, сред които са и тези за фирмата на журналистката.

Запознатите със схемите на Йончева са потресени от наглостта ѝ да се представя като борец за правдини, които разкриват шуробаджанашки схеми при положение, че финансирането на нейните продукции са олицетворение за това, и то с огромни суми и мащаби. Очевидно прехвалената журналистка не е можела да си осигури никакви други спонсори за филмите си, след като е трябвало да използва съжителството си с тогавашния премиер, за да си набавя средства, коментират в БНТ.

Това я лишава от всякакво право да говори по такива теми и за целта, хората, които са наясно с тях, са твърдо решени да ги обнародват докрай.

Справка за получените от Елена Йончева хонорари като водещ на БНТ, какъвто тя твърди, че не е била след 2000 г., но документите говорят друго

Справка за рекламните приходи, получени от фирмата на Йончева от рекламодатели в БНТ

Справка за рекламните приходи, получени от фирмата на Йончева от рекламодатели в БНТ

Справка за рекламните приходи, получени от фирмата на Йончева от рекламодатели в БНТ по анекс от 2004 г. 

Сертификат от БНТ за излъчване на рекламни клипове, уредени от Йончева

Фирмата на Йончева "Авторска телевизия" ЕООД е получила 565 807 лв. по бартер за спонсорски заставки, сочат справките

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • "Na kafe" s Gala - 14:28, 21 окт.

  Mnogo mi e simpati4en Stefan Nikolov, no mu prepory4vam da govori s po-malko 4ujdici. V na6ija ezik nqma nito duma "kasae se", nito "ugroza".

 • 1 - 13:21, 21 окт.

  до,до 1ганчооо,правописа ,го знам по-добре от теб,а за прочита,не съм чел,като тебе само една книга ''Винету''.

 • до 1 - 12:23, 21 окт.

  Първо научи правописа. След това почети малко повече, че си бос и тогава се произнасяй.

 • Пичага - 00:57, 21 окт.

  Пред истината и Боговете мълчат!

 • ПИЧ - 23:28, 20 окт.

  Браво, БНюз, съюзихте се с фашиския лайнян герберастко седерастки педерастки соросоиден пасквил на долнопробния свиркаджия на Борисов - Нидялку, синчето на Недялко Йорданов.

 • ас - 21:10, 20 окт.

  Сигурно мумията сътвори тези неща.

 • 555 - 19:42, 20 окт.

  Вие как мислите.ако сте сключили договор с ЧАСТНА фирма , фирмата го е изпълнила - трябва ли да и се плати за това или не, тъй като фирмата е на Елена Йончева? Ставате смешни с тези глупави атаки към Йончева!

 • 112 - 15:53, 20 окт.

  Всички в парламента са от един дол дренки. От червеното крадливо котило на БКП и ДС.

 • 112 - 15:52, 20 окт.

  Всички в парламента са от един дол дренки. От червеното крадливо котило на БКП и ДС.

 • 111 - 15:39, 20 окт.

  Брей, ама пък вие големи дружки станахте с ПИК. Отврат!

Напиши коментар

Коментари