неделя, 29 октомври 2017, 15:38 ч.

Нарушения

Шуробаджанащината в „Борисов 3“ не спира! Как здравният министър Петров уреди щерка си с 1,6 МИЛИОНА и КОЕ Е СКАНДАЛНОТО – вижте!

BNews.bg

Шуробаджанащината в „Борисов 3“ не спира! Как здравният министър Петров уреди щерка си с 1,6 МИЛИОНА и КОЕ Е СКАНДАЛНОТО – вижте!

1,6 млн. лв. – история за един министър, една дъщеря и 2 обществени поръчки. Фирми, за които се твърди, че са близки до министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, са получили обществени поръчки за тези пари в нарушение на правилата, е установило разследване на Би Ти Ви.

„Става въпрос за здравния министър проф. Николай Петров – за периода, в който беше директор на Военномедицинска академия (ВМА), за неговата дъщеря Руслана Петрова, началник на политическия кабинет на предишния здравен министър Петър Москов, и модел за печелени на поръчки от наши хора”.

Едно от нарушенията при даването на поръчките е, че спечелилите не са били регистрирани по ДДС, в сключеното с тях споразумение липсват задължителни регистрации.

Телевизията съобщи, че Петров е отклонил нейна покана за интервю във връзка с разследването и е дал писмен отговор на нейни въпроси. В него посочва, че единствен критерий при търга е била цената на доставката, а за редовността на документите са следили отговорни за това служители.

На 20 октомври на сайта на Министерството на здравеопазването е публикуван доклад от одитна проверка, извършена по време на служебното правителство на Огнян Герджиков, който сочи нередности при поръчките. 

Част от 65-страничния доклад с дата 24 март 2017 г. е посветена на поръчка на ВМА, спечелена от гражданското дружество "Ортопедие-Инвекс". Одиторите подчертават, че в нарушение на Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки липсват Булстат и единен идентификационен код на изпълнителя.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Пешо - 22:48, 30 окт.

  Бюреков да го духа! Оставка - стига си е вял краставата брада из Европарламента! Онанист!

 • Пешо - 22:48, 30 окт.

  Бюреков да го духа! Оставка - стига си е вял краставата брада из Европарламента! Онанист!

 • Пешо - 22:47, 30 окт.

  Бюреков да го духа! Оставка - стига си е вял краставата брада из Европарламента! Онанист!

 • Пешо - 22:46, 30 окт.

  Бюреков да го духа! Оставка - стига си е вял краставата брада из Европарламента! Онанист!

 • NAZIоnalАсвАбАждениетo и божо - 12:58, 30 окт.

  Ние коментираме пеевски и неговите медии и вестници. Но на 28-ми т.нар. прАфесАр божо димитрИЕв по ТВ+ отново се изходи по темата за “АсвАбАждението” ни от монархaфашизЪма, че даже и от”нацизЪма” през 1944г. от неговата любима Красная Армия!!! Отново повтаря заучените си пропагадни тези, че царство България била “съюзник” на Хитлер до “12 без 5″ и това “оправдавало” АсвАбАждението ни от РККА?!? Но от агентурен номерклатурен кадър не може и да се очаква друго, особено пък някаква cи обективна историческа истина! Той всичко дължи на комунистическото, партийното и ченгесарското си служение на БКП и ДС досега! Без тях и пропагандата им нямашe нито да е прАфесАр, нито “хистерик”! НО… Никога от божо няма да се чуе, че ПЪРВИЯТ сОюзник на Хитлер във Втората световна война е Сталин и СССР. Още веднага след ПАКТа МОЛЛОТОВ-Рибентроп, подписан на 23 август 1939г. А Втората световна война ЗАПОЧВА само 1 (ЕДНА!!!) седмица след това. П.П. божо повтори и за наистина позорните антиеврейски закони, приети в царство България. Но това не е достатъчно основание божо димитрИЕв да обяви, че царство България трябва да бъде АсвАбАдена от Сталин, който е най-верният хитлеров сОюзик до 22 юни 1941г.. А и не само в царство България е имало ограничителни и расистки закони спрямо евреите или другите мацинства. Дори в Англия Чърчил интернира и депортира десетки хиляди англичани от германски етнически произход. А да не говорим за Сталин, който интернира, депортира и УНИЩОЖАВА милиони представители от стотиците народи, етноси и народности в огромната си болшевишка империя, започнал още от преврата през 1917г. Като всички ЕТНИЧЕСКИ прочиствания и ГЕНОЦИДИ в СССР бяха маскирани като “индустриализация” и “колективизация”. Но никога няма да се чуе от божо, че СССР е НАЦИСТКА държава. Още повече, че стотици хиляди руснаци от германски етнически произход са депортирани в Сибир след 22 юни 1941г. А дали някога божо димитрИЕв ще си спомни за депортираните от неговия НАЦИСТКИ “вожд” Сталин десетки хиляди таврийски и кримски българи??? Вероятно НИКОГА! Той си остава верен на колониалните си господари от Кремъл!

 • Off - 20:31, 29 окт.

  Гербави боклуци! Нагли и крадливи.

 • отвратен - 20:04, 29 окт.

  ОСТАВКАААА! Веднага!

 • отвратен - 20:04, 29 окт.

  ОСТАВКАААА! Веднага!

 • отвратен - 20:03, 29 окт.

  ОСТАВКАААА! Веднага!

Напиши коментар

Коментари