понеделник, 13 ноември 2017, 10:40 ч.

Внесе законопроект

Патриотарът Валери Симеонов погубва българските традиции и производители със закон!

BNews.bg

Патриотарът Валери Симеонов погубва българските традиции и производители със закон!

Първо, регламентът на който внесеният от „патриота“ Валери Симеонов законопроект се основава е въведен в европейското право през 2012г.

  Още на 20 юли 2017г. предаването "Презареди България" на евродепутатът  Николай Бареков предупреди българското общество, че е в ход грандиозен заговор, обслужващ чужди корпоративни интереси, касаещи българските географски означения. На девети ноември патриотарът Валери Симеонов  внесе законопроект,  чрез който на практика убиват  БЪЛГАРСКОТО КИСЕЛО МЛЯКО, БЯЛОТО БЪЛГАРСКО САЛАМУРЕНО СИРЕНЕ и много други чисто български храни.

Забележете, че това крупно национално предателство става в период на управление на партии, като „Граждани за европейско развитие на България“  и „Обединени патриоти“. На думи – гръмко и обществено угодно, но на практика– печално и уродливо събитие!

Според § 4 от внесения на 9 ноември законопроект: „Регистрациите на географски означения за земеделски продукти и храни по този закон, които попадат в обхвата на Регламент (ЕС) № 1125/2012г., се прекратяват от датата на влизането в сила на закона. “ Какво означава това?

Българското кисело мляко е  регистрирано като хранителен продукт със специфично географско означение по същия този Закон за марките и географските означения, като тази регистрация се прави и съхранява в Патентното ни ведомство. С цел защита,  както на специфичните качества на „Българското кисело мляко“, така и на потребителския интерес.

Забележете:

Първо, регламентът на който внесеният от „патриота“ Валери Симеонов законопроект се основава е въведен в европейското право през 2012г. По това време управляваща беше партията „ГЕРБ“ (Граждани за европейско развитие на България).

Второ,  задължен орган от страна на българската държава, да създаде условия и методика за хармонизация на нашето законодателство с въведения регламент и то по начин, че да не бъде засегнат българския интерес, е Патентното ведомство, както и министерството за земеделието и храните. Само че никой от тези два органа не си е мръднал пръста,  за да подготви млекопроизводителите и да им представи изготвена методика със съответни срокове за изпълнение. А в това време, включително и до края на  2016г. в Патентното ни ведомство са се извършвали регистрации на географски означения, както и на ползватели на вече регистрирани такива. Така,  към настоящия момент са налице 19 напълно законно регистрирани в Патентното ни ведомство ползватели на географското означение „Българско кисело мляко“. Какво ще стане с тяхното заплатено и законно придобито право на ползване след въвеждане на цитираният в § 4 на внесения понастоящем законопроект,  т.е. след прекратяване на регистрациите?  Сами си отговорете, дали ощетените бизнес субекти няма да заведат дела за вреди срещу държавата, било то тук или в Страсбург, и ако я осъдят дали няма за бездействието, глупостта и недалновидността на поредния самовживял се в ролята си на Бог роден политикан, да плаща съвкупния български данъкоплатец?

И трето,  никъде в регламента няма задължение за съответните държави,  включително и за българската,  да заличаваме съществуващите регистрации на географските си означения. Има само изискване от дадена дата нататък,  регистрациите да се извършват единствено в Европейската комисия.  Тогава, защо някой пак тича пред вятъра и се прави на по светец от Папата?...  И какво досега дремаха родните ни чиновници, та след като са получили 4 писмени указания от Европа какво да направят,  за да регистрират българското кисело мляко в Европейската комисия, от 2012 г. досега не са предприели нищо в тази посока? А може би гръцките подкупи са по-убедителни, защото не е тайна,  че производителят на млечните продукти с марката „Верея“ е крупна гръцка компания, оперираща на българския пазар?!

Какво по-патриотично нещо има да защитиш националния интерес на българското общество от това – да съхраниш и за днешните и за идните поколения българи завета и традицията, оставени им от далечните им горди и независими по дух, мисъл и действия предци?Но не би! Защото националният интерес не може да се брани с погранични огради,  ако предателите са вътре. И защото, когато се кичиш с епитета „патриот“  трябва и да го показваш с дела и загриженост, а не само с показни акции и гръмки заплахи. Защото един български поет правилно е казал: „За да останеш, за да си потребен, за да те има и след теб дори, ти всяка вещ и образ покрай тебе, открий отново и пресътвори…“.  Няма как да не попитаме господин Валери Симеонов и останалите днешни управленци:  Вие какво открихте и дали въобще го съхранихте?  И ако не сте, то тогава с какво сте потребни на този народ? Защо доограбвате бъдещето и  здравето на децата ни и на децата на техните деца?

Честито българи, вече ще ядете гръцки йогурт, произведен от сухо мляко, но с наименованието „Българско кисело мляко“! Поднесете горещите си благодарности на „патриотите“ и „европейските граждани“, които сте си избрали да Ви управляват!

Целия законопроект можете да прочетете тук: http://parliament.bg/bills/44/702-01-44.pdf

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • интергуберниялизъм-1 - 15:58, 13 ноем.

    ПУтлериота сидеровчук се изказа от трибуната на парламента ,че трябвало да се направи “анлиз” на приватизацията в НРБ?!? И така щяло , уж , да се види откъде била “тръгнала” корупцията в НРБ?!? С явното му внушение ,че корупцията е “започнала” с приватизацията !!! И накрая бившият мултак сидеровчук е казал, че от запад ни било “внушено”, че трябва да приватизираме, защото държавата според него “държавата” НЕ е ЛОШ стопанин?!? И за да потвърди единомислието си с винету , сидеровчук е казал ,че сегашното(на винету и ГЕРБ , заедно с обединените пУтлериоти!) “управление” е “пример” за “доброто държавно управление”, според него! ЕТО това е измислил сидеровчук! Все едно,че преди приватизацията в НРБ не е имало НИКОГА корупция??? Но какво ли може да се очаква от “служител” на Мултигруп, какъвто е сидеровчук? И нали точно Мултигруп използваше вече фалиралите от социализЪма “държавни предприятия”, като седеше на входа и изхода, като по този начин им “доставяше” на многократно по-високи цени суровините за производството, и “изкупуваше” продукцията от тях на многократно занижени цени , което по този начин отново и отново биваха фалирани, и се поддържаха само от подаряваните им “държавни” заеми! И това е и една от основните причини за приватизацията – да бъдат отстранени и “посредниците” между “държавните предприятия” и пазара. А сидеровчук беше “служител” точно в такъв тип “посредници” – Мултигруп! Които доведоха до пълният фалит на почти всички “държавни предприятия”, и оттам на банковата катастрофа от 1996г.. Ето заради това, сидеровчук иска да има “държавни предприятия” , спомня си “службата” в Мултигруп, и тяхното “посредничество”! И както се вижда, че и винету досега не е “приватизирал” нищо, освен Булгартабак, това показва пълното му единомислие със сидеровчук , повод приватизирането в НРБ! И всичко това поставя въпросЪТ за БЕЗпристрасността и НЕзависимостта на поредните брътвежи на “жърналиста” сидеровчук – биФш мултак , по повод приватизацията??????? И, доколко сидеровчук НЕ е в кофликт на интереси , по повод приватизацията в НРБ, защото е бил “служител” в един от най-големите “посредници”, които са били “бенефициенти” от “Зделките” си точно с “държавните предприятия”, преди те да фалират!!! Но и поредните скандали в ГЕРБ – кумгейт, суджукгейт – показват, че те нямат НИКАКВИ “различия” със сидеровчук по повод приватизацията, същото е положението и с нинова, и с БКП!

  • 1 - 12:54, 13 ноем.

    дебил,ти не си такъв,а дебили са тия,които са гласували за него,пък ако си гласувал за него,поздравления за откровенността ти.

  • Дебил - 12:33, 13 ноем.

    Простотията и лакомията на В.Симеонов нямат граници. Господи слез и си прибери вересиите.

Напиши коментар

Коментари