вторник, 14 ноември 2017, 18:41 ч.

Съдът в Пазарджик отмени мярката за неотклонение "домашен арест"

Освобождават общинския съветник Лазар Влайков срещу 8 000 лева

BNews.bg

Освобождават общинския съветник Лазар Влайков срещу 8 000 лева

Влайков е обвинен, че не е положил достатъчен контрол над личното си оръжие, то е попаднало в друго лице, вследствие на което е причинена смъртта на ресторантьора Наско Тонкев. Престъпление, което се наказва със затвор от 3 до 10 години.

В хода на делото стана ясно, че Общинската избирателна комисия в Септември е започнала процедура по прекратяване на мандата и отстраняването на Влайков като общински съветник - заради 3 поредни отсъствия от сесии.

Според адвоката му Елвира Панкова, започналата процедура е несъобразна, защото на последната извънредна сесия на Общинския съвет в Септември Влайков не се е явил, заради призоваването му от районния съд в Пазарджик, който разглежда искане за промяна на мярката му за неотклонение.

Определението на окръжния съд в Пазарджик за освобождаването на Влайков под гаранция е окончателно и не подлежи на обжалване.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари