вторник, 14 ноември 2017, 19:39 ч.

КОЙ КОГО?

ГЕРБ притисна Корнелия в ъгъла с приватизацията, тя : Вън мутрите от политиката!

BNews.bg

ГЕРБ притисна Корнелия в ъгъла с приватизацията, тя : Вън мутрите от политиката!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира идеята на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността при престъпления, свързани с приватизацията. Нинова декларира, че е съгласна да се дебатира по темата за приватизацията, ако обаче в този дебат се включат и други теми на прехода като масовата приватизация, концесионните договори, групировките.

Няма да скъсаме с прехода, докато мутрите ръководят държавата, заяви лидерът на БСП

"Трябва да питаме и за днешната корупция. Докъде стигнаха делата по изграждането на оградата, санирането, пътищата. Целият преход на масата, цялата истина на масата, отговорност, мутрите вън от политическото ръководство, край на прехода", каза Нинова.

Дали БСП ще подкрепи идеята на ГЕРБ за промени в Конституцията ще се реши на пленум в събота.

Нинова призова Бойко Борисов да посочи поименно кой депутат се занимава с наркотрафик и кой е купупвал гласове от затворници. Подобно изказване Борисов направи през укенда.

"Ако откаже да дойде, ще считаме, че той няма такава информация и просто лъже, ако дойде обаче – истината поименно и да си носи отговорност за думите. Не му завиждам и в двата случая, но едно от двете трябва да направи."

От своя страна от ГЕРБ реагираха също. На въпроса как премиерът Бойко Борисов се е почувствал, след като е чул призива на лидера на БСП Корнелия Нинова да бъдат извадени мутрите от политиката, депутатката от ГЕРБ  Десислава Атанасова отговори: "Въпросът в никакъв случай не реферира към Бойко Борисов."

"Корнелия Нинова е тази, която очакваме да съобщи имената. Ние също се питаме кога ще назове имената на мутрите в политиката", каза още Атанасова.

Допълни още, че е упълномощена от премиера Бойко Борисов, който в момента е в Рим, да заяви, че ГЕРБ ще участва във всяка инициатива по всякакъв повод и по всички теми, предложени от БСП, които са свързани с прехода и приватизацията.

"Важна е политическата воля. Очакваме тази политическа воля от страна на БСП. Очакваме не произнасянето на някакъв партиен орган, а да действаме веднага. Ако г-жа Нинова има тази воля и не се крие зад юридичекси прийоми, започва още утре.

Г-жо Нинова, в ГЕРБ страхливци няма. За нас неудобни въпроси няма", заяви Атанасова.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • EE - 11:40, 15 ноем.

    От всичко това едно е ясно: властта в България в лицето на Бойко Борисов е на страната на кандидатглаворезите русофили. Името в списъка на Г.Марков е както казват *за заблуда на противника*. Затова и зловещата акция по рязането на глави не стана основна тема в новините; по-важно е как блондинка профучала през кръстовище с висока скорост. Няма как медиите да измият позора от лицето си, то лице няма. Очаквах терористичният фейсбук активизъм да е основна тема и за вестници, и за телевизии. Става въпрос за 65 000 последователи, ако броят е реален (това има начин да се провери). Но и двама да са – все е алармиращо. А това, че виждаме Георг Марков и Aнтoн Тодоров до Иво Инджев, Ал. Йорданов и Калин Янакиев, идва като бучка асфалт в окото. Зачудих се и аз вчера дали не е спец. операция за разсеяните, глупавите и доверчивите гласоподаватели на Слънцето на кохезионните фондове. В такава цинична среда всичко читаво трябва да се съединява, иначе вървим към зловещ край.

  • д-р Петков - 06:24, 15 ноем.

    90% от ГЕРБ са мутри.

  • коментатор - 04:01, 15 ноем.

    Цацаров постави чадър над борисов и герб,та за това атанасова казва че Герб няма сттрах от нищо.. Но възмедието е близо.Цацаро е пържият който ще влезе в затвора за това че постави чадър над Б. Борисов и над гербадгийте.И КАТО ВЛЕЗЕ ,ЩЕ ПОСТЕЛЕ НАРОВЕТЕ ЗА Б,БОРИСИОВ И ЦВЪКИ,КАКТО И ЗА ДРУГИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ОТ ГЕРБ.ВРЕМРТО Е БЛИЗО.КАКВОТО И ДА ПРАВИ ХИТРИЯТ БОРИСОВ,НЯМА ДА ИЗБЕГНЕ ЗАТВОРА>

Напиши коментар

Коментари