вторник, 21 ноември 2017, 20:10 ч.

Скандал в парламента:

На срещата с Антонио Таяни - компромати срещу националистите (СНИМКИ)

BNews.bg

На срещата с Антонио Таяни - компромати срещу националистите (СНИМКИ)

 Днес при срещата с Таяни в Народното събрание, от ДПС вкараха младежи, които направиха акция с раздаване на книги срещу ВМРО, "Атака" и НФСБ. Младежите причакаха председателя на Европейския парламент. Започнаха да викат към Антонио Таяни и да му подават книги със заглавие на английски „Nationalism in Bulgaria” („Национализъм в България”).

Един от протестиращите младежи - Рахим Юмерефенди, обясни защо са направили акцията: „Искахме да дадем цялостната картина на г-н Таяни – за какво иде реч и контекста в България и в конкретика в българското правителството какво се случва. И как рефлектира върху българското общество участието на националистите, така наречените националисти, дефинирани не от мен, а от Съвета на Европа.”
След въпрос дали са искали да покажат на Таяни, че националистите не са опасни, Юмерефенди отговори: „Не, напротив. Искахме да констатираме ясните факти и документално да му представим какви са техните дела, наяве. Как употребяват езика на омразата от най-високата трибуна.”

Младежът обясни, че действията им са отговор на националистите: „Те са рефлекция от техните действия към ясното сегментиране на обществото – първоначално към етническите групи; после към вас – представителите на медиите и т.н. Аз бих искал да задам следния релевантен въпрос – докога ще продължи това сегментиране на обществото. Първоначално на етническите различия, после – на медиите. Докъде и докога?”

Самата книга е със зловещ огън на корицата. Вътре са описани акции на националистите от „Атака”, ВМРО и НФСБ, гарнирани и със снимков материал.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Зрител - 21:16, 21 ноем.

    Добре са направили. Да му бяха дали на Таяни и "Шайката" та да види с кого се прегръща.

Напиши коментар

Коментари