сряда, 22 ноември 2017, 14:41 ч.

Коментар на Велизар Енчев

България на три мюрета

BNews.bg

България на три мюрета

Турската преса хвали до небесата Бойко Борисов за лекцията му в УНСС, където адвокатства на Турция за ЕС, нарича я най-големият защитник на Европа и коленичи пред могъщия турски аскер, без който НАТО било кръгла нула...

Само преди три лета заради таквиз премиерски метани триото "Сидеров-Симеонов-Каракачанов" клеймеше лидера на ГЕРБ, даже фес му тури.

Где се покриха тримата юнаци? С какво и с колко им запушиха патриотичните усти?

А, да! Единият е вице по демографията, пътьом строи телени дувари и въдворява тишина по морета и зимни курорти. Другият е военен министър и експерт по биене на шамари край Великата българска стена. Сидеров се е кротнал в парламента, мъдро законодателства с Цв. Цв и боготвори Б.Б.

Ако някой чака атакиста пак да превърти, да облече черна фланелка и поиска от Ердоган 22 милиарда за имотите на тракийските бежанци, сбъркал е адреса. Размахващият юмруци по площади вече е европолитик в „Армани“ за пет бона, върти управляваща коалиция и хич не му пука за некви си милиарди от вековния поробител.

Едно не е ясно: Срещу кого ще се дере на 3 март и кой ще му се върже?

Каракачанов изобщо не го мисля. След премиерската защита на Ердоган и аскера му в НАТО, чакайте воеводска визита в Анкара. С „Мараба, аскер“ военният ни бос ще поздрави почетната османска рота. И ще забрави как през август турски крайцер край Варна презрително го отмина със спуснати флагове.

На Симеонов е най-лесно. Той през 2 часа се отмята от клетви и ултиматуми към Тоя и Оня, та дружбата с Ердоган ли ще му се опре. Като вице няма да блъска бабички по граници, няма да ляга пред автобуси на „Калотина“, ще възцари мир и любов, поляти с евроатлантически шербет.

Патриотична идилия значи! Ама, нейсе! Да живей България на три морета и три мюрета!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Той - 12:11, 23 ноем.

    За пореден път посткомунистическата върхушка разиграва играта с АЕЦ Белене. Преди 15 години НЕГОВО Величество Симеон втори ни в клин, ни в ръкав обяви, че ще строи АЕЦ Белене. Сега са по-прикрити в играта. Началството мълчи, а я играят втория ешалон политици и специалисти. Първата крачка е направена с доклада на БАН. Поставена под натиск, нелегитимна за целта институция се произнася какво ще се прави с железарията, струваща 3 милиарда лева за да се покрие престъплението на тези, които ги платиха. Емисарите на играта надълго и нашироко говорят за финансовите облаги на проекта и предвиждат какво ще е енергийното състояние не само на България, но и на Света след 2050-та година. Вероятно братята руснаци ще ни кажат какво е предвидила Ванга по въпроса. Нали знаете - всичко за победата. Както в пocледния ТВ референдум, така и в другите властови изяви не се говори по следните въпроси: 1. Защо точно сега пак се иска да се възкреси АЕЦ-а? 2. Защо не се отговори защо и кой закопа 3 милиарда лева в Гьола Белене?Това е важно, за да не се повтарят подобни престъпления. 3. Защо не се говори за ядрените отпадъци, които ще тровят поколения наред? Сега населените места не приемат дори обикновени сметища. Кой ще приеме ядрени отпадъци? 4. Няма ли страната ни да стане още по-зависима от руските “спонсори”? Защо те са загрижени толкова много за нашето благосъстояние? 5. Защо не се казва нищо за сигурността на едно ядрено съоръжение? От техническа неизправност, човешка грешка, природни катаклизми и терористични акции може да се стигне до непоправими катастрофи. Примери много, съвсем пресни при това. 6. Заслужава ли заради някакви неясни финансови сметки и други ясни и неясни намерения да се подлагат на риск нашия живот и живота на поколения наред?

  • Точно! - 17:08, 22 ноем.

    Тиквата е приятел на Турция и враг на България.

  • Спиро Македонски - 14:52, 22 ноем.

    Абсолютно точно!! Без коментар>

Напиши коментар

Коментари