понеделник, 04 декември 2017, 10:37 ч.

Парите на държавата

Министър „Постна пица“ „ритна“ Борисов в кокалчето: Каквито и магистрали да строиш, няма да се върнат хората… но го похвали за…

BNews.bg

Министър „Постна пица“ „ритна“ Борисов в кокалчето: Каквито и магистрали да строиш, няма да се върнат хората… но го похвали за…

Симен Дянков, който преди време обяви Бюджет 2018 като богата, добре аранжирана пица Калцоне, сега отново коментира парите на държавата.

„В Бюджет 2018 за пореден път се дават допълнителни пари, близо 400 млн. лева допълнително спрямо предишните години. А само за последните седем години са дадени близо 2 млрд. лв. повече пари. Системата ги усвоява, но здравеопазването не се подобрява. Докато имаме бивш финансист, който е здравен министър, имаше поне някаква надежда, че ще може цялата система да се преразгледа. А не такива частични мерки, за да се каже, че няма да има нови болници, няма да има нови лекарства. Това според мен не е добра стъпка”, заяви бившият министър на финансите Симеон Дянков пред Нова ТВ.

По думите му Северна България се обезлюдява, а без да иска „ритна“ и премиера Бойко Борисов в кокалчето с част от тезата си.

„Като се стигне до един етап, в който няма вече достатъчно хора, каквото и да правиш вече, каквито и магистрали да строиш, няма да се върнат хората. Тогава става голям демографски и икономически срив в Северна България и се фокусираме върху София, Бургас, Стара Загора, Пловдив. Но в Северна България икономиката липсва”, каза още Симеон Дянков.

И си позволи да дава съвети… „Пред нас има поне три-четири години с добър икономически растеж между 3 и 5 %. Но те се изработват основно в София, Бургас, Стара Загора, в Южна България. Какво трябва да се направи? Да се гледа област по област”.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари