понеделник, 04 декември 2017, 13:44 ч.

Единствено в BNews

Волен Сидеров е златният пръст, Красимир Каракачанов - златната маша на ДПС

BNews.bg

Волен Сидеров е златният пръст, Красимир Каракачанов - златната маша на ДПС

Все по-често като мантра се повтаря онази банална истина, която от дълги години гласи, че златният пръст на управляващите е лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Това е безспорен факт, но в Кабинета „Борисов 3” неговата роля е засенчена от новия измислен герой във властта – тлъстият бивш агент на ДС Красимир Каракачанов – безбожен лицемер, който се крие по маската на „патриот”, милеещ за всичко българско и родно.

Каква обаче е тъжната истина?

Целта на непрестанно прокламираната теза „Волен – златен пръст” е да прикрие кой е истинският агент на ДПС и ДС във властта. Нима е случаен фактът, че именно Каракачанов получава един от най-важните постове в държава, а именно министър на отбраната, който му дава златният ключ до държавният сейф, съдържащ милиони?

Причината - тази „пионка” е особено удобна на задкулисните играчи, които диктуват, а дебелият войвода чинно изпълнява. Този безусловен слугинаж също, разбира се, има своето логично обяснение – държат го здраво за…конците и не с какво да е, а с делото КТБ.

Публична тайна е, че Каракачанов е получавал огромни суми от банкера Цветан Василев. 

Както стана известно преди време от списъците с посетители на банката, Каракачанов е бил един от най-честите гости на Василев в кабинета му в КТБ. Следствието установи следната схема, която бе публично обявена от прокурор Гешев:  Всяка сутрин Василев казвал на секретарката си, както и на няколко други свои преки подчинени, да му бъде донесена огромна сума пари в брой в кабинета му. Именно тези пари той ползвал за да раздава на избрани свои политически гости. В официалните счетоводни документи пък, иззети от ТВ7, ясно се вижда, че персонално  Каракачанов е получавал космически хонорари за консултантски услуги в телевизията. За кратко той дори водел "патриотично предаване" по медията, но сравнително бързо се отказал. Тези факти изнесе лично тогавашния изпълнителен директор на медията Николай Бареков. Зам.- главния прокурор по това време Борислав Сарафов и наследник на великия български революционер Борис Сарафов знае най-добре какво пише в досието „КТБ” за Каракачанов и ВМРО

Цялата тази информация стои „на топло” в прокуратурата и държи в зависимост този пишман министър, който слушка какво ще кажат „началниците”, за да не стане така, че той самия да стои „на топло”. Изнесената в този материал безспорни факти отговарят и на да друг много ключов въпрос – защо Каракачанов предаде ментора си от Белград Цветан Василев и пристана на ДПС. Това е било и основното условие, поставено пред бившия агент на ДС, за да не бъдат разкрити тъмните му и мръсни сделки, с които е източил милиони от КТБ.

Ето защо в годината, в която пада банката (2014-та), основните „социологически маши” на ДПС -собствениците на „Галъп” Кънчо Стойчев и Андрей Райчев започват чрез целия арсенал от похвати да раздуват балона и да навиват пружината на пропадналия Каракачанов, който на последните парламентарни избори, които се провеждат на 12 май 2013, изкарва срамните 1,88% (справка – официални данни ЦИК).

История за едно безумно политическо номадство или какво означава да си тъп, но упорит?

През 1997 г. Каракачанов влиза в 38-то Народно събрание (1997-2001) като депутат от листата на СДС.

Преди парламентарни избори 2001 г. напуска коалицията ОДС. Тогава Каракачанов заминава за Мадрид, за да се моли на Симеон Сакскобургготски  да го вкара в царските листите, но той категорично отказва с мотива, че няма да допусне агенти на ДС да престъпят прага на парламента на гърба на неговата партия.  Eто и защо днес Каракачанов непрестанно „дъвче темата за царските имоти”, целта е да си отмъсти за нанесения удар през 2001 година.

Изритан от Царя, Каракачанов влиза в коалиция с движение „Гергьовден” и участва на парламентарните избори, но не успява да влезе в парламента.

Отново става народен представител в 40-то Народно събрание (2005-2009). Тогава оглавяваната от него партия ВМРО-БНД влиза в коалицията „Български народен съюз” (БНС) заедно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски. БНС успява да вкара в парламента с 13 депутати, между които и Красимир Каракачанов.

През 2009 г. е кандидат за народен представител за 41-то Народно събрание, издигнат от политическа партия „Ред, законност и справедливост”, но не е избран.

През 2011 г. ВМРО-БНД издига кандидатурата му за президент, която събира 33 000 гласа или 0,99%.

През 2013 г. на предсрочните парламентарни избори ВМРО-БНД се явява самостоятелно и не влиза в парламента, събирайки подкрепа от 66 000 гласа или 1,88%.

Очевидно до този момент Каракачанов е абсолютен политически провал. Какво се случва обаче след като сключва сделка с ДПС през 2014-та (за която писахме по-горе) и цялата им армия започва да „вдига акциите” на бившия агент?

През 2014 година Каракачанов е качен на гребена на вълната на „любимеца на народа” по това време – новоизгряващия политик Николай Бареков. Ходът на менторите му е абсолютно успешен. На Европейските избори през май 2014 г. ВМРО-БНД излъчва един евродепутат – Ангел Джамбазки.

Преди предсрочните парламентарни избори през октомври 2014 г. за 43-то Народно събрание ръководеното от Каракачанов ВМРО напуска коалицията с „България без цензура” на Николай Бареков. Според свидетели е взел 300 000 евро на ръка в Белград през, за да направи този ход.

След това Каракачанов влиза в коалицията „Патриотичен фронт” заедно с Национален фронт за спасение на България на Валери Симеонов. Кампанията за парламентарни избори 2014 година е изцяло финансирана от Цветан Василев. Само няколко месеца след това бившият агент на ДС сключва сделка с ДПС и се озова в ролята на един от основните предатели на белградския банкер.

Коалирането си с различни политически сили Красимир Каракачанов обяснява с думите: „Това е, както и с живота – всичко търпи промяна. Ако човек не прави никакви завои през целия си жизнен път, той със сигурност не е нормален. С партиите е така. И е нормално да правят различни коалиции.”

Така от 2014 година започва политическия „възход” на бившия агент на ДС.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари