понеделник, 04 декември 2017, 18:20 ч.

Опасно за здравето

ГАДОСТ! Откриха тения в агнешки комплект, купен от хипермаркет

BNews.bg

ГАДОСТ! Откриха тения в агнешки комплект, купен от хипермаркет

Софиянка си купи агнешки комплект за дроб сарма от голям хипермаркет, в която откри тения.
Христина Попова направила покупката на 23 ноември, като агнешкият комплект бил в срок на годност, според етикета. Три дни по-късно софиянката решила да приготви дроб сармата, но когато започнала да мие агнешките черва, открила в тях тения.

Попова веднага подала сигнал в Агенцията по безопасност по храните, като публикува и снимки в личния си профил във Фейсбук. Днес жената е получила резултатите от лабораторното изследване. Те недвусмислено доказват, че опакованият продукт е заразен и се касае за тения - Moniezia.sp.

Това е лентовиден паразит, който достига от 1 до 6 метра дължина и се намира в тънките черва на млади едри и дребни преживни животни - ярета, агнета и телета. Според експерти, мониезиозата е една от най-опасните болести при агнетата и се отличава с висока смъртност. 

Семейство Попови са информирали търговската верига, от където са им върнали парите. 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари