четвъртък, 14 декември 2017, 18:22 ч.

Нарушения

Фалстарт на делото срещу кмета на Батак!

BNews.bg

Фалстарт на делото срещу кмета на Батак!

Пазарджишкият Окръжен съд върна за ново разглеждане на прокуратурата обвинителния акт срещу кмета на община Батак Петър Паунов.

Причината – в обвинението не се посочва кои служебни задължения не е изпълнил градоначалникът. Съдът върна обвинителния акт за отстраняване на допуснати процесуални нарушения от държавното обвинение. Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Петър Паунов е обвинен, че в качеството си на кмет е съставил акт за частна общинска собственост, с което е променил собствеността на поземлен имот от държавна в общинска частна собственост, пише Вести.бг.

Той обаче не се е съобразил с влязло в сила решение на Районен съд - Пещера, от 12 юни 2014 г., с което имотът е признат за собственост на държавата чрез Министерството на земеделието, храните и горите. Според прокуратурата целта на кмета е била да бъде облагодетелствана Община Батак с 2 400 лева и да причини вреда на държавата.

Според адвоката му Виктор Михайлов сделката за държавната земя е развалена от Община Батак чрез споразумение с купувача Маргарита Теодосиева и парите са върнати.

Съдът откри съществени процесуални нарушения - в обвинителния акт не се посочва с конкретика кои служебни задължения не е изпълнил градоначалникът и с какво е превишил правомощията си. Това стана причина съдия Ирина Джунева да върне делото отново на прокуратурата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари