петък, 15 декември 2017, 9:41 ч.

Огън

ШОКИРАЩО разкритие за България с участието на Ислямска държава!

BNews.bg

ШОКИРАЩО разкритие за България с участието на Ислямска държава!

България е в топ 5 на основните страни производители на оръжие, използвано от групировката „Ислямска държава” в Ирак и Сирия. Това става ясно от изследване на Института за изследване на оръжията, използвани в конфликти. Пред нас са само Китай, Румъния, Русия и Унгария.

Документът е резултат от 3-годишен труд, като от него се разбира, че България, Китай и Румъния имат най-голям дял при по-новите оръжия, като нашата страна е безапелационен лидер при изделията след 2000 г. При най-новите системи (модел след 2010 г.) северната ни съседка, САЩ и Русия ни изпреварват, но страната ни остава в челото на мрачната класация, съобщи БТВ.

Има конкретни видове оръжия и муниции, при които българската продукция е в доминираща позиция – като 73-милиметровите ракети.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • мачу пикчу - 18:25, 15 дек.

    Ние вече нямаме и не можем да правим ракети...но патриотите обещаха възстановяването на ракетни войски...

Напиши коментар

Коментари