неделя, 17 декември 2017, 15:06 ч.

Ще атакува атакува мораториума за лекарствата в КС

Манолова нанесе тежък удар по управляващите: Как е възможно да има пари, а те да да наложат забрана до достъпа на лекарствата на болни хора?

BNews.bg

Манолова нанесе тежък удар по управляващите: Как е възможно да има пари, а те да да наложат забрана до достъпа на лекарствата на болни хора?

Омбудсманът Мая Манолова потвърди готовността си да атакува в Конституционния съд мораториума върху финансирането на нови терапии за онкоболните и хората с автоимунни и редки заболявания през 2018 г., който беше окончателно одобрен от парламента през тази седмица.

Пред Дарик Манолова заяви, че България е единствената европейска държава, която е превърнала в закон налагането на забрана за въвеждане на нови лекарства. „Факт е, че тази година се дават повече пари за здравеопазване, става дума за милиони.  Бяха проведени няколко успешни операции и службите разкриха контрабандни канали за износ на лекарства, които „ще запушат дупки“ в размер пак на милиони. Добре, тогава какъв е проблемът за 20 милиона, които са жизнено нужни и от които зависи живота на хора?“, попита омбудсманът. „Аз наистина не мога да проумея, при положение, че има повече пари, да им дойде наум на тези, които управляват здравния сектор, да наложат забрана до достъпа на лекарствата на болни хора“, допълни Мая Манолова. 


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари