неделя, 17 декември 2017, 16:40 ч.

Поддали се на „промиване на мозъка“ и са радикализирани

Германските спецслужби предупреждават за опасни ислямисти сред жените и децата

BNews.bg

Германските спецслужби предупреждават за опасни ислямисти сред жените и децата

Германските спецслужби предупреждават, че десетки живеещи във ФРГ жени и непълнолетни лица представляват опасност за сигурността на гражданите и дори имат готовност да извършват терористични нападения. Това съобщава Deutsche Welle, цитирана от "Фокус".

Към настоящия момент за опасни в страната се считат повече от 720 ислямисти, 10% от които са жени и деца под 18-годишна възраст, твърдят източници от спецслужбите. 

В началото на месец декември ръководителят на Федералната агенция за защита на Конституцията Ханс-Георг Маасен предупреди за опасност, произтичаща от радикализирани жени и деца, особено сред тези, завръщащи се от бившите територии, контролирани от близкоизточната терористична групировка „Ислямска държава“.

Съгласно думите му, сред децата и подрастващите, посещаващи учебните заведения под властта на джихадистите, има такива, които са се поддали на „промиване на мозъка“ и са радикализирани.

„Жените, които в последните години са живели на територията на халифата, често са радикализирани и се идентифицират с идеологията на „Ислямска държава“, затова с пълно основание може да бъдат определени като джихадисти“, подчерта Маасен.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари