сряда, 10 януари 2018, 13:24 ч.

Ексклузивно

Договори с държавата за 5 години = 50 МИЛИОНА ЛВ. в сметките на разстреляния Петър Христов! Вижте империята му (СХЕМА)

BNews.bg

Договори с държавата за 5 години = 50 МИЛИОНА ЛВ. в сметките на разстреляния Петър Христов! Вижте империята му (СХЕМА)

“Политрейд кънстръкшън” на Петър Христов е работила по договори с държавата и общините за над 50 млн. лв. в последните 5 г., показа проверка на “24 часа” в Агенцията за обществени поръчки.

Депото за отпадъци във Велико Търново, открито през 2016 г., е най-мащабният проект, в който дружеството на Христов е участвало.

Той ориентира бизнеса към обществените поръчки през 2012 г., а през 2014 г. вече се занимава и с инженеринг на инфраструктурни проекти. Фирмата има екип от специалисти и участва в консорциуми с други дружества.

Последната промяна в партидата на “Политрейд кънстръкшън” е от 20 декември 2017 г., три седмици преди убийството. Тогава фирмата, която участва в обществени поръчки, е прехвърлена от холдинговата структура “Пропъртис Мениджмънт груп” (собственост на дъщеря му Михаела), която обединява различните му дейности, на “Ай Би Пи Мениджмънт” - еднолична негова собственост.

Христо е имал преди да започне активен бизнес с държавата, мащабна стройителна дейност. Още преди 10 г. той доведе бизнесмени от Израел, които инвестираха в проекти за жилищни и офис сгради във Велико Търново, София и по морето.

Апартаментите и офисите в повечето от тях са продадени отдавна, други се отдават под наем. Някои от мащабните проекти обаче не се реализираха заради кризата на имотния пазар. 

Дружествата в групата на Христов нямат дългове към банки, петцифрени суми са вписани като вземания от други фирми.

Млекопреработвателното предприятие “Лактима” е най-популярното, което е в холдинговата структура на “Пропъртис Мениджмънт груп”. Приватизирано е от фирма на Петър Христов през 1996 г. Дотогава той е известен като собственик на охранителната “Дито”. 21 г. след приватизацията “Лактима” работи все по-успешно и налага марките си на пазара. Над 100 души са заети в завода във В. Търново.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Дичо - 14:10, 11 ян.

    Картинката е от ясна, по-ясна. И няма нужда да разпитват някакви артистчета като Владо Въргала за отвличане на вниманието, а да привикат най-големия свидетел и причинител на богатствата на империята на Петър Христов - Цветан Цветанов. България разбра цялата истина за държавните поръчки и че в дъното им лежи не някой друг, а именно той, вечният кукловод на ГЕРБ, ковчежникът-манипулатор на избори, превърнал държавата във феодална структура и върнал развитието й години назад, но сам той обогатен със седем апартамента от същия непресъхващ извор, а децата му уредени в скъпо струващи западни колежи. И този път ли ще му се размине? Ще позволим ли пак да ни се изплюе в лицето?

  • Ж.Косев - 15:14, 10 ян.

    Мир на ррахът му.Сега може да краде от обществени поръчки при асфалтиране на раят.И да направи отчисления за Цв.

Напиши коментар

Коментари