четвъртък, 11 януари 2018, 13:39 ч.

Горещи въпроси

Кой чисти около Цветан Цветанов? Две екзекуции на 8 януари на най-доверените му бизнесмени

BNews.bg

Кой чисти около Цветан Цветанов? Две екзекуции на 8 януари на най-доверените му бизнесмени

На 8 януари 2018 екзекутираха в центъра на столицата "касичката" на Цветан Цветанов - Петър Христов.

Две години по-рано, пак на 8 януари, но 2016, очистиха в най-баровския квартал на София личния шивач на Цветан Цветанов Александър Антов, бос на модна къща Агресия. Съвпадение? Предупреждение? Някой чисти около най-силната фигура в ГЕРБ или стеснява кръга около него и го наближава със заредена цев. Първото убийство не е разкрито и до днес, второто няма да бъде.

МВР никога не е разкривало поръчкови убийства от подобен калибър. Основната нишка в тях е самият Цветанов. Coincidence. Неслучайни съвпадения, така казват англичаните. Няма данни някой от ДАНС или МВР да рови около Втория човек в Партията- майка. А кучето е заровено някъде в неговия двор на някой от шесте му официални апартамента.

Две са основните нишки.

Първата. Някой над Цветанов го ограничава като периметър и власт. Търсете парите. Зад такива екзекуции стоят интереси огромни - пари и власт. Засега няма данни някой да проверява задълбочено финансовите връзки между Цв. Цв. и бизнесмените Антов и Христов. Двамата покойници са и крупни приватизатори - Агресия и Лактима. Те са дясната ръка на шефа на ПГ на ГЕРБ и негов основен шивач и стилист. В мафията знаем ролята на шивача. Двамата покойници са работили на ръба на държавата и са солидни усвоители на държавни поръчки и на еврофондове.

От 10 години Цветанов неизменно е вторият човек във властта. Дали покойниците не са държали тайни шифри на несметни офшорки с таен собственик - някой от първия ред на лордовете от Тъмната страна на Силата. ГЕРБ отдавна не е партия на харизмата на Борисов, отдавна е партия без никаква идеология. Тя е партия на клиентелата и на бизнеса. Във всеки град има един или няколко като Петър Христов. Всички те на късата каишка на Цв. Цв. Това са структурите на ГЕРБ- общини, поръчки, фирми, заводи. Всички служители и работници гласуват под строй - над 700 хиляди гласа под строя на суровия оргсекретар Цветанов. Те са на заплата от ГЕРБ. Нямат друг избор.

И тук идва втората версия, вторият мотив. Убийствата са всъщност екзекуцията на самата Партия. Доверието в Цветанов е сринато. Страхът надделява над послушанието сред партийните велможи. Някой над ГЕРБ се готви да приключи този изродил се проект. До 6 месеца краят ще дойде, защото вече вреди на държавата. Дали Бойко Борисов осъзнава колко вреден е за неговото политическо бъдеще Дясната му ръка. Цветанов се срива ... Към затвора или към забвението при офшорките. Въпросът е кой от ГЕРБ ще го последва. Разбира се, ако има воля, прокуратурата може да ускори и приключи този процес за седмици.

Дали Бойко ще натисне спусъка? А дали тези над него ще му дадат още време за взимане на решение...?

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Пешо - 00:13, 12 ян.

  Кур за Цървуля Цветанов!

 • САНИТАРНА СЕЧ! - 17:35, 11 ян.

  Така се прави от "белите мафии"!! Първо се зачистват храсталаците и после се сече дървото!!! .... а тоя мяза да е голям дръвник!.... май престъпната групировка ГЕРБ си прави санитарна сеч!...

 • Kирилов - 16:29, 11 ян.

  Страхът в Герб надвишава послушанието. Много негативна енергия се натрупа около кривоглавия бандит 8. Тия окрадоха държавата

 • Jeff - 16:24, 11 ян.

  Идва и неговия ред. 1б години рекет и кражби. Цв. Цв. Ююива да си плаща за много престъпления.

 • Прост гербер - 16:22, 11 ян.

  Доверието в Цветанов е сринато. Става въпрос за пари, много пари. Вдигналифсо му мерника. Лаком гъз глава затрива.

 • Буров - 16:20, 11 ян.

  Розчистват пътя към Цървуля Цв. Цв. Скоро ще се джмогнат и до главния главорез на републиката.

Напиши коментар

Коментари