петък, 12 януари 2018, 9:30 ч.

Ново обсъждане

Антикорупционният закон в дневния ред на депутатите

BNews.bg

Антикорупционният закон в дневния ред на депутатите

Ново обсъждане на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, приет от Народното събрание на 20 декември 2017 г. е първа точка за петъчния пленарен ден.
 
Законът беше върнат за ново обсъждане с указ на държавния глава Румен Радев на 29 декември 2017 г. В сряда на свое заседание Парламентарната правна комисия отхвърли ветото на държавния глава.
 
След решението на комисията президентът заяви, че не е изненадан. "Всички дебати около Антикорупционния закон и особено събитията от днес показват, че наистина няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с корупцията. Явно тази борба ще продължи да се води от гражданите и медиите. Това е моята оценка за това, което става днес, за съжаление", коментира тогава Румен Радев.
 
След разглеждането на президентското вето пленарната дейност ще продължи с първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за собствеността. След него депутати ще продължат по гласуването на първо четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община.
 
През петъчния ден парламентарен контрол няма да има, за сметка на 19 януари (петък), когато целият ден ще бъде посветен на питания и въпроси до министрите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари