петък, 12 януари 2018, 16:01 ч.

Клипът да бъде свален!

Нов скандал с европредседателството! Френска депутатка..

BNews.bg

Нов скандал с европредседателството! Френска депутатка..

Снимка: Twitter

Френска евродепутатка поиска да бъде свален клипът за българското председателство на Съвета на ЕС.

Според Карима Дели  в Twitter, клипът толерира сексуалния тормоз.

"Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: "не" никога не значи "да". Основно правило за съгласие и уважение към жените. Искам свалянето му", написа евродепутатката.

България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед и която е скритото бижу на Европа – това е едно от посланията на клипа. В него има момче и момиче, които се запознават във влака.


"Когато я срещнете за пръв път, може да Ви даде грешен сигнал. Помнете, тук "не" може да значи "да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами", се казва в началото на клипа. Точно това разгневило евродепутатката.

Иначе клипът представя красотата и обичаите на България – нестинарството, кукерските маски, чистата храна, българската музика, гостоприемството на хората, кирилицата...

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев опонира с гражданска позиция в личната си страница във Facebook.

„Оставяйки настрана тоталното изопачаване на фактите и скандалното непознаване на българските култура и нрави, няма да скрия възмущението си от абсолютната подигравка с традициите и порядките на българите. В нашата държава кимането с глава за “Да”, на повечето места в света се възприема за “Не”, коментира той.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Бай Патю - 17:08, 12 ян.

    Френската дупетатка, да лапа мойта патка...

Напиши коментар

Коментари