петък, 12 януари 2018, 17:06 ч.

4 села под забрана

Още уран във водата след Хасково!

BNews.bg

Още уран във водата след Хасково!

Още едно село има поставена забрана за пиене и готвене с вода от чешмите заради повишено съдържание на уран - село Владимирово в община Тополовград.

Под забрана остават и дмитровградските села Върбица, Сталево и Светлина, както и в областния град Хасково. Там съдържанието на уран беше установено случайно и от април миналата година е обявена за негодна.

В село Владимирово обаче няма да се доставя вода с водоноски, за разлика от останалите 4 населени места.

Припомняме, че разследването на прокуратурата дали има длъжностно лице, което е укрило информация за урана в хасковската вода, отново е удължено с два месеца и трябва да приключи в края на февруари.

Причината за удължаването е заради експертизи, които все още не са изготвени, предава БНР. Делото е от 2 хиляди страници в 15 тома и е наблюдавано от трима прокурори.

Водата в Хасково е негодна за пиене и готвене от април миналата година, когато бяха открити многократно завишени стойности на уран и алфа-активност.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари