неделя, 14 януари 2018, 12:06 ч.

САМО в Bnews

Скандал! Съдебни лекари раздават медицински удостоверения срещу петдесетачка!

BNews.bg

Скандал! Съдебни лекари раздават медицински удостоверения срещу петдесетачка!

Срещу скромната сума от 50 лева поелия поръчката се снабдява със съдебно медицинско удостоверение( СМУ ) за телесна повреданай-често диагнозата е комоцио.


Нов бизнес набира скорост и е напът да съсипе живота на хиляди граждани. Схемата е изключително проста, но за сметка на това много ефективна.

Чрез нея се цели най-вече да бъдат  затваряни устите на неудобни хора и журналисти.Схемата най-често се използвала
за поръчки от политици.

Как действа самата схема?

Срещу скромната сума от 50 лева поелия поръчката се снабдява със съдебно медицинско удостоверение( СМУ ) за телесна повреда, най-често
диагнозата е комоцио.

Следва подготовката на двама или трима кошаревски (лъжесвидетели) свидетеля. и посочената жертва е практически обречена.Най- често уж пострадалото лице подава жалба до прокуратурата, като към нея прикрепва СМУ-то и посочва свидетелите.

От там нататък системата действа напрактика безотказно- жертвата бива привлечена като обвиняемо лице и много скоро се озовава в съда.Най-фрапиращото е, че жертвата е стъписана и почти не може да реагира именно
елемента на объркване използват злонамерените лица.

На следващ етап е претупването на досъдебното производство и самото съдебно дело и тук за съжаление практиката сочи, че почти 95% случаите делата се решават в полза на злонамерения жалбоподател.

Служители от съдебната система съобщават, че вече  има лица за които се знае, че сериозно се занимават с този вид бизнес.Най-много такива персони се наблюдават в Пловдив и Бургас.

В Бургас дори се знае и при кой съдебен лекар се вадят безпроблемно медицинските удостоверение, тъй като същия много често правел и медицинската експертиза на издаденото от самия него съдебно медицинско удостоверение удостоверяващо наличието на телсната повреда.

Пострадалите от тази схема вече са стотици, но избягват да говорят, тъй като унижението, което са преживяли много трудно се преодолява и това е разбираемо , защото да бъдеш осъден за деяние, което не си извършил, само за това да ти бъде затворена устата не се преживява лесно!

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Ванчо белята - 20:16, 14 ян.

    Ами какво да кажем - преди се учудвах на съобщения като тези - че лекар в Бг. е бит ! Казвах си - как може такова нещо да се случва - да посягат на лекари?! След 3 години тук и 4 посещения в болници почнах да се питам - как има още живи лекари! Това е! И по 20,000 лева да им вдигнат заплатите - пак ще са си същите изроди! Разбира се - не всички влизат в тази графа, но другите нещо не ги виждам/ или намирам/.За съжаление! Да не дава Господ да се разболява човек!

  • Петя - 12:13, 14 ян.

    Най-после някой да каже истината! В Бургас Мара -червото е главен герой по изпълнение на такива поръчки със любезното съдействие и на братовечда и прокурор!

Напиши коментар

Коментари