вторник, 16 януари 2018, 12:41 ч.

Животът…

Мултимедия на поклонението пред разстреляния Христов! Всички бяха съкрушени от…

BNews.bg

Мултимедия на поклонението пред разстреляния Христов! Всички бяха съкрушени от…

Снимка: Борба

Над 3000 души чакаха повече от три часа в петък за последно сбогом с убития показно в София бизнесмен Петър Христов. Поклонението пред тленните останки на бизнесмена беше в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново. Преди това опелото е било в тесен семеен кръг в Преображенския манастир и извършено от игумена отец Георги, пише "Борба".

Сред множеството хора с венци и цветя в ръце имаше политици, бизнесмени, партньори в бизнеса, работници във фирмите и стотици търновци. Сред присъстващите бяха кметове, лекари, адвокати, юристи, бивши полицаи, бивши хора от властта. Да се простят с Петър Христов, бяха дошли негови колеги от София и други градове в страната.

Тленните останки на убития бизнесмен бяха положени в най-голямата зала във Велико Търново за поклонение от 12 часа. Охраната от фирмите на холдинга започна да пропуска хората доста по-късно, а някои дори не успяха да влязат вътре, за да поднесат своите съболезнования на близките на 49-годишния убит в столицата мъж.

Почернени от мъка, край затворения ковчег на Петър Христов, бяха майка му Момка Манолова, брат му Димитър Манолов и съпругата му Десислава, съпругата на покойния Паулина, дъщеря му Михаела и синът му Петър.

На голяма мултимедия вървяха снимки от детството, юношеството, студентството, сержантското училище, от бизнесначинанията и от семейния живот на бизнесмена.

„Той считаше, че когато човек е паднал, най-нормалното е да се наведеш и да му подадеш ръка. През 2008 г. беше избран за един от достойните българи заради помощта си за лечението на Мануела Горсова. През 2009 г. получи приза „Дарител” на Националното сдружение на общините, носител е на наградата „Велико Търново” и на отличието „Скритото добро” на Столична община. Човек с мисия, който вярваше в своята държава и бе опора за семейството си, доказан лидер и безспорен авторитет…”, бе част от траурното слово, прочетено в залата преди минутата мълчание.

Сред многото съболезнователни телеграми бе и тази на бившия посланик на Израел у нас Шаул Камиса Раз. Той казва, че се е надявал тази година Петър Христов и кметове от страната да му гостуват в дома. Дипломатът, който бе у нас до 2015 г., припомня чудесните общи проекти и сътрудничеството, което е имал с Петър Христов. След дългото прощаване погребението е било извършено в тесен семеен кръг.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари