вторник, 16 януари 2018, 13:07 ч.

Здраве

БЛС: След общинските идва ред на областните болници!

BNews.bg

БЛС: След общинските идва ред на областните болници!

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев прогнозира пред БНТ, че областните болници ще последват съдбата на общинските , ако не се вземат спешни мерки в системата на здравеопазването. Според него първото, което трябва да се предприеме, е преостойностяването на клиничните пътеки и отчитане на спецификата на всеки регион.

Българският лекарски съюз вече е предложил решение на проблема с общинските болници. Според председателя на съюза трябва да има диференциация, структурни промени и някаква реформа. Общинските болници имат своето място в системата на здравеопазването.

„Проблемите в общинското здравеопазване се мултиплицират навсякъде. И на областно ниво, и на университетско ниво, изобщо цялата болнична помощ. Не много по-различно е и в извънболнична помощ”, каза още д-р Грозев.

„Общото решение на УС на БЛС и на всички на експерти е, че не може да се допуска поголовно увеличение, трябва да има известна диференцираност и то там, където клиничните пътеки десетилетия не са претърпели никакво развитие”, посочи председателят на Български лекар съюз.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • батка - 13:17, 16 ян.

    Според зам.министър Б.Пенков частните болници нямали задължения. Защо ли? Отговора е много прост,г-н Пенков. 1. Те не лекуват здравно неосигурени. 2.Връщат всички здр.неосигурени доведени от екипите на спешна помощ. 3.Не лекуват по т.н. евтини клинични пътеки. .......

Напиши коментар

Коментари