четвъртък, 18 януари 2018, 10:02 ч.

Дело

Футболист иска да бъде оправдан за убийство по непредпазливост

BNews.bg

Футболист иска да бъде оправдан за убийство по непредпазливост

Днес Върховният касационен съд ще проведе заседание по наказателното дело срещу бившия футболист на ПФК "Славия" Борислав Балджийски за причиняването по непредпазливост на смъртта на Петър Александров.
 
Бившият спортист е подсъдим за смъртта на Петър Алексов, юрисконсулт на "Топлофикация" ЕАД, който почина след сбиване пред казино в столичния квартал "Красно село", станало в нощта на 6 август 2013 г., пише БГНЕС.

Делото във ВКС е образувано по касационна жалба на подсъдимия и касационна жалба на частния обвинител и граждански ищец Виолета Алексова, срещу решение на Апелативен съд-София от 4 юли 2017 г. С присъда от 16 септември 2016 г. на Софийския градски съд подсъдимият Борислав Балджийски е признат за виновен в извършването на престъпление - причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на нанесена умишлено тежка телесна повреда и му е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 4 години.
 
Подсъдимият е осъден да заплати и 100 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва от датата на деянието. С въззивното решение от 4 юли 2017 г. наказанието на подсъдимия Балджийски е намалено на три години и изтърпяването му е отложено с изпитателен срок от 5 години.

С касационната жалба на подсъдимия се иска отмяна на решението на Апелативен съд-София и оправдаването му поради липсата на виновно извършено от него деяние, което да съставлява престъпление - нарушение на материалния закон, или връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на първоинстанционния съд поради допуснати съществени процесуални нарушения, или намаляване на наложеното наказание поради явна несправедливост на размера му.
 
С касационна жалба от частния обвинител и граждански ищец се иска отмяна на решението на Апелативен съд-София и връщане на делото за ново разглеждане от въззивния съд, който да увеличи размера на наложеното наказание и да присъди пълния размер на предявения граждански иск.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Митко - 12:08, 18 ян.

    Според мен заслужава 12г.строг затвор.Той се е върнал за да му търси сметка,така ,че не може да мине за непредпазливост,това е умишлено.Даже 15-16г. заслужава за да се даде ясен знак на други биячи,какво ги очаква.

Напиши коментар

Коментари