четвъртък, 18 януари 2018, 12:30 ч.

Стихия

В Родопите е СТРАШНО! Летят покриви и… (СНИМКИ)

BNews.bg

В Родопите е СТРАШНО! Летят покриви и… (СНИМКИ)

Редица щети са причинени в Кърджали заради силния вятър, чиито пориви достигнаха до 24 метра в секунда, съобщава 24rodopi.com. Масивна врата на входа на търговски център в центъра на града бе буквално пометена от вятъра. За щастие при разбиването й на тротоара в близост е нямало хора. Има много прекъснати кабели заради счупени клони от дърветата. В парк „Арпезос Север“ има съборено информационно табло. Дърво и ел.стълб паднаха в нощта срещу четвъртък в квартал „Ст. кладенец“.

Три населени места в община Баните са останали без електрозахранване, в другите общини ситуацията е спокойна. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов във връзка с обявеното бедствено положение в областния град, съобщава "Фокус". “От 8.00 часа днес в община Смолян е обявено бедствено положение във връзка с пораженията, нанесени от бурния вятър. До някои от тези места като Турян е прекъснат и достъпът заради паднали дървета по пътната настилка“, каза още Славов и уточни, че има и дребни поражения по покриви на сгради и паднали паркови дървета в градските зони. „Прекъснато е електрозахранването и в няколко големи квартала в града. Спряно е и движението на лифтовете заради силния вятър, който продължава и в момента“, обясни той.

В същото време 70 на сто от населените места в община Смолян са без електричество, а сигналите за паднали дървета се десетки, обяви зам.-областният управител Адриан Петров, цитиран от 24smolian.com. Мобилизирани са доброволци и служители на горските стопанства, които се включват активно в отстраняването на падналите дървета в региона. „Най-тежко е положението в община Смолян, където вече има обявено бедствено положение, има редица села без достъп. В момента два екипа на пожарната разчистват пътя до Турян, но след като премахнат едно дърво, след тях падат още, чупят се като клечки за зъби", коментира Петров.

В момента не е преустановен учебният процес в общината, като основната причина за това е децата да са на сигурно място. „Осветително тяло падна на половин метър пред колата ми, има редица поражения в града", коментира още Петров. Заради щети по сградата на театъра в Смолян са отменени репетициите на Ансамбъл „Родопа", тъй като стъклата на капандурите са счупени, поражения има и по покрива на Областна администрация. Вятърът е отнесъл и покрива на триетажна къща в смолянския квартал „Райково". Домът на семейство Илчеви, който се намира на ул."Георги Русев" е останал без покрив рано сутринта в четвъртък. Няма пострадали хора.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Pena - 14:52, 18 ян.

    chalmeta ne letat li ? :D

Напиши коментар

Коментари