четвъртък, 18 януари 2018, 17:20 ч.

Има намеса на вицепремиер

Димитър Байрактаров: В Бургас се провежда активно мероприятие за завладяване на съдебната система!

BNews.bg

Димитър Байрактаров: В Бургас се провежда активно мероприятие за завладяване на съдебната система!

През последните дни се разгаря неимоверно скандалът с осъдените журналисти в Бургас.

Би Нюз потърси за коментар дългогодишния разследващ журналист и телевизионен водещ Димитър Байрактаров.


- Г-н Байрактаров, Вие дълги години бяхте журналист именно в Бургас. Подкрепихте ли протеста на бургаските
журналисти?

 - Не, не съм подкрепил този протест и няма да го подкрепя! Това е активно мероприятие за завладяване на съдебната система в Бургас.За съжаление в него са въвлечени и много колеги, които от страх да не бъдат оплюти са се присъединили към този зле скалъпен сценарий.
 

- Не осъзнавате ли , че сега самия Вас вероятно ще Ви оплюят за това, което казвате?
- Вероятно сте прави, но някой все пак трябва да каже истината. Фактите потвърждават моите думи и имайте предвид, че това, което се случва в Бургас е изключително опасно.В случая изобщо не става въпрос за защита свободата на словото, а пак повтарям става въпрос за завладяване и подчиняване на съдебната система в Бургас! Аз самият и моето семейство сме били жертви на някои от тези поръчкови медии поради простата причина, че никога не съм участвал в поръчки.По този начин съсипвах техния мръсен бизнес за омаскаряване на честни и почтени хора.


 - Това, което казвате е скандално!
 - Да, скандално е, но някой трябва да намери сили и да го каже. Как така часове след инсценирания журналистически протест с декларации се включва псевдо патриотична партия, която още миналата година използвайки поръчковите медии започна битката за овладяването на Бургаския административен съд? Вие приемате ли за нормално вицепремиер и депутати от неговата партия да се намесват в работата на съдебната система? Не разбирате ли, че по този начин се създава нов вид мафиотска структура? Много от тези псевдо журналисти са съдени именно от колеги журналисти, защо тогава не протестират? Много от тези псевдо журналисти са осъдени от обикновени български граждани и са с влезли в сила присъди, защо тогава не протестират? Някои от тези псевдо журналисти спечелиха с измама дела в Европейския съд, но преди това съсипаха живота на много хора с поръчковите си писания, обслужвайки определени икономически и политически интереси! Тези хора са позор за журналистиката и аз не мога да застана редом до тях.


- Да разбираме ли, че намеквате, че случая с Перата е много удобен за това активно мероприятие?
- Не намеквам, а заявявам в прав текст, че този случай е възможно най-удобния за това активно мероприятие! Забележете, делото с осъдените колеги журналисти е на първа инстанция и то подлежи на обжалване, но никой не говори за това? Освен това не сме ли всички равни пред закона? И кой е този който е решил, че Перата не може да води дела и да ги печели? Само че когато години наред същите тези псевдо журналисти са ти изграждали образ на злодей, ти вече според тях не можеш да защитаваш човешките си права? Сега Перата е удобната възможност за провеждане на активното мероприятие по завладяване на съдебната система! Ако това мероприятие успее, неговите организатори ще се превърнат във властелини, които ще съсипват неудобни бизнес и политически конкуренти. Ще съсипват за назидание и обикновени хора, които са дръзнали да търсят справедливост. Това се нарича мафия! И, в момента нейното съдаване в 
Бургас протича под мотото за спасяване на свободата на словото!


- Не назовавате имена, защо?
.- Не искам да им правя безплатна реклама, но най-отговорно заявявам, че мога да защитя думите си с документи.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • До коментатор - 10:31, 19 ян.

  Байрактаров изразява позиция за това, което се случва днес.Няма как да е знаел преди две години какво ще се случи днес? Прави му чест, че е единствения който намира сили да се изправи срещу мафията!

 • коментатор - 07:44, 19 ян.

  Всичко което казваш е верно .прави ти чест... обаче!...Защо чак сега ги казваш тези неща бе Баирактаров?Ако това същото го беше казал тогава когато беше в парламента,щеше да има много голяма стойност от колкото сега.Щеше да натежи на раменете на тези които са ВИНОВНИ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО СЕГА.

 • Прав е! - 00:18, 19 ян.

  Байрактаров е достоен човек.

 • До (без) име - 20:22, 18 ян.

  И когато беше депутат Байрактаров винаги е казвал истината. Честния човек винаги е честен.Просто ние трябва да се научим да отсяваме зърното от плявата.

 • име - 20:02, 18 ян.

  добре байрактаров , но защо не ги каза тези неща когато беше депутат?

 • Стефка - 17:55, 18 ян.

  Да Диметър Байрактаров е от малкото достойни българи.Прави чест на сайта, са публикували нтервюто.Всички в Бургас знаем кои са поръчковите медии но ни е страх да говорим.Респект пред Байрактаров.

 • Боби - 17:35, 18 ян.

  Точен както винаги. Сега ще бъде подобаващо оплют.

 • Бургазлия - 17:29, 18 ян.

  Браво! Байрактаров е истински мъж, който казва истината в прав текст. Всички знаен каква е целта и кой стои зад протеста на журналята.Байрактаров и до днес е най-уважавания от бургазлии журналист!

Напиши коментар

Коментари