четвъртък, 18 януари 2018, 19:25 ч.

Властта знае кой е

Килърите отричат да са замесени в убийството на Петър Христов

BNews.bg

Килърите отричат да са замесени в убийството на Петър Христов

Снимка: БТВ

Георги Вълев, осъден до живот по делото „Килърите”, отрече да е свързан с разстрела на великотърновския бизнесмен Петър Христов.

В интервю пред Канна Рачева той коментира, че зад знаковото покушение стоят „бизнесът и властта”.

- Какво беше първото нещо, което си помислихте, когато станахте онази сутрин и видяхте или чухте, че Петър Христов е убит?

- Аз не можах да повярвам. Помислих си, че е някой друг този Петър Христов, че е невъзможно. Някаква вътрешна спонтанна реакция - Петър Христов не може да бъде убит.

- Защо?

- Ами, защото според мен той няма врагове, той е със силните на деня.

- Ще Ви помоля в началото да уточните дали някога сте били в бизнес конкуренцияс Петър Христов?

- Не съм бил никога. Той не е хотелиер, аз съм хотелиер. Аз съм бил в хазартния бизнес, той не е бил. Той е бил в охранителния бизнес, аз не съм.

- Защо във финалните си думи по делото "Килърите" споменавате неговото име няколко пъти?

- Тъй като Петър Христов е бил човекът на ГЕРБ – в тази връзка съм коментирал, че когато се намеси в правото политиката, правото излиза от съдебната зала. Той организираше кампанията на ГЕРБ, в неговите заведения ставаха купоните по този повод, когато спечелиха, бяха важните гости и скъпите гости. В публичното пространство излезе, че първото му спонсорство било 30 хиляди лева. А моето беше 3 хиляди лева тогава.

- Възможно ли е това убийство да е поръчано от друга партия, за да се нанесе ударпо ГЕРБ?

- О, това според мен е абсурд. (смее се) Това е пълен абсурд. Това не е политическо убийство, според мен няма нищо общо с политиката. Това е мафиотско, чисто криминално, на икономическа основа убийство.

-Защо сега се намесват и „Наглите”, и „Килърите” в убийството на ПетърХристов?

- По същия начин първо почнаха с медийна атака срещу мен, след това ми повдигнаха обвинение, намериха необходимия, нужния Цоновски там да намери правилните "кошаревски" свидетели, правилните съдилища – Шумен, Варна, София и ме осъдиха. По същия начин – сега какво мога да очаквам? Според мен, те отклоняват общественото мнение. Те си знаят кой е.

- Кой е?

- Те си знаят кой е.

- Според Вас кой е?

- Косвеният виновен, виновник, според мен е този, който е дал толкова много власт и бизнес на Петър Христов, колкото той самият не може да се справи и да поеме. Или пък той може, но се намесва грубо в чужди територии. Явно са големи интересите там.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари