понеделник, 12 февруари 2018, 15:04 ч.

Цената на отмъщението срещу Бареков

БРУТАЛНО ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ! Кралев инжектира 300 бона във фиктивната Федерация по ММА, Стъки ги прибира

BNews.bg

БРУТАЛНО ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ! Кралев инжектира 300 бона във фиктивната Федерация по ММА, Стъки ги прибира

Безотчетно разходване на държавни пари

Българската федерация по ММА и нейният президент Станислав Недков – Стъки за поредна година ще бъдат щедро финансирани от държавата. Официална информация, изнесена от министъра на спорта Красен Кралев, гласи, че ще получат сумата от 160 000 лв, което е с 40 000 лв. повече от разходените за 2017-а година (120 000 лв.)

Няма никаква отчетност на изразходените средства, дори никъде не може да се видя статистика на проведените и финансирани от Федерацията до момента състезания, коментират известни лица от бойните среди. По думите им Станислав Недков – Стъки профуква парите на Федерацията за себе си като разчита на чадъра, който държавата в лицето Красен Кралев и премиера Бойко Борисов, са разпънали над него.

Предисторията

Припомняме, че всъщност автор на идеята за учредяване на Федерация по ММА е на настоящия евродепутат Николай Бареков. През 2013 година той е инициатор на първата по рода си среща на представители на 45 клуба по силови спортове във Велико Търново, където всъщност се полагат основите на организацията, чрез която днес Станислав Недков – Стъки източва хиляди левове държавни пари.  

Спортистът е един от учредителите на „България без цензура” . На снимката по-горе се вижда, че е заел челно място по време на учредителното събрание  на партията. Недков става редови член на политическата организация. По-късно Бареков прекратява членството му. Неосъщественият политик решава да си отмъсти и разграбва Федерацията по ММА с помощта на държавата и личната протекция на премиера Бойко Борисов. За да се отплати за помощта, Стъки беше принизен в ролята на маша. Задачата му бе  предизборно да ходи от сутрин до вечер в телевизионните студия и да ръси клеветнически обиди по адрес на Николай Бареков и семейството му. Същата роля по това време получи и Тити Папазов.

Какво се случва днес?

Вместо  да развива и подпомага една от най-големите спортни общности, Стъки всяка година разграбва отпуснатите й държавни средства.

Федерацията съществува фиктивно, до клубовете в страна не достигат пари, липсва и централизирано организирани на големи събития, това се знае и от властта, поради това ние, обикновените членове, сме безсилни срещу своеволията на президента ни”, споделя пред медията ни разочарован член на организацията. По думите му след като е оглавил Федерация Стъки рязко е повишил стандарта си на живот.

Припомняме, че през 2016-а година бойците на България се обединиха срещу президента на българската и балканската ММА федерация. Благодарение на Стъки, според тях, е била провалена галавечерята в София през май 2015 година. В резултат родината ни беше лишена от това да приеме гала вечерята на UFC, която вместо у нас се проведе в хърватската столица Загреб.

Оказва се, че разплата и отмъщението към Николай Бареков от страна на политическите му противници и довчерашните му съпартийци се плаща от българския данъкоплатец и  излиза прескъпо на държавата. Захранването на фиктивни федерации явно е порочна практика у нас, имаща за цел да облагодетелства конкретни лица, които стоят близко и действат в услуга на властта.

След като очевидно министърът на спорта Красен Кралев и подчинените му прикриват явните нарушения, извършвани от президентите на спортните федерации, медията ни призовава прокуратурата да започне разследване за корупция срещу българската федерация по ММА и на породените у  членовете на организацията съмнения  за "нереално завишени" разходени финансови средства.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Велизар - 01:25, 13 февр.

    Стъки хем е Посерко, хем е помияр на Мутрата. От крадливото котило на Герб. Те само това могат. Да крадат.

Напиши коментар

Коментари