вторник, 13 февруари 2018, 9:42 ч.

Толкова могат

СМЕШНО: 7 лв. глоба за наглия ватман-пушач!

BNews.bg

СМЕШНО: 7 лв. глоба за наглия ватман-пушач!

Ватманът, който бе сниман от пътник, че пуши в кабината си в трамвай номер 5 в столицата, ще бъде санкциониран със 7 лв. 

Той ще получи и административно наказание „забележка”. Това заяви пред bTV зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев. В социалните мрежи пътникът публикува видео, на което се вижда как ватманът пуши и въпреки направената забележка от страна на възмутения човек, той не гаси цигарата.
 
Според Василев контролните органи месечно регистрират 10-12 да пушат в кабините. За сравнение само глобите за нередовни пътници са петорно по-големи. С тези глоби към ватманите може да се предположи, че ЦГМ почти ги стимулира да си пушат.
 
Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините, оправда недомислените правила Василев.
 
„Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства”, заяви авторът на видеото Иван Деспов.
 
Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Марко - 19:32, 14 февр.

    Докато глобите, санкциите, присъдите са ни като тези символични 7 лева ще сме на това положение

Напиши коментар

Коментари