вторник, 13 февруари 2018, 15:43 ч.

Ексклузивно в BNews

Борисов направи рязък завой в грешната посока! Ще повлече ли маневрата на премиера Кабинета към пропастта?

BNews.bg

Борисов направи рязък завой в грешната посока! Ще повлече ли маневрата на премиера Кабинета към пропастта?

В последните дни зли духове разбулиха Народно събрание и Министерски съвет. Представители на управляваща коалиция обикалят телевизионните студия и хвърлят жупел и огън едни по други. Противниковите лагери са ясно разграничени.

Привидно ябълката на раздора е скандалната „Истанбулска конвенция”. Първоначално интригата заплита Волен Сидеров като заявява, че Цветан Цветанов е основен двигател за нейното ратифициране, може да бутне кабинета и заговорничи с Валери Симеонов. В следващия момент се появява и Красимир Каракачанов, който обаче явно не подкрепя лидера на НФСБ. Определяйки Симеонов като „интригант”, той ясно се позиционира в отбора на Сидеров. В свое изказване днес пред БНТ пък лидерът на НФСБ заяви, че “цялото медийно пространство е узурпирано от ВМРО”, с което нанесе тежък удар по Каракачанов. 

Така на практика от едната страна на барикадата застанаха Валери Симеонов, подкокоросан от Цветан Цветанов и Бойко Борисов, а от другата страна – Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, подкокоросани от ДПС.

Комичното и жалко поведение и на двете страни ги прави за абсолютно посмешище пред обществото. Няма политическо говорене, а само махленски нападки, които чуваме всеки ден по битаците. Социалните мрежи са залети от осъждащи поведението на управляващите коментари. Хората възкликват с учудване как е възможно подобни хора да движат държавата, като те дори нямат елементарна култура, какво да говорим за ресорна компетентност.

Наистина ли обаче Истанбулската конвенция е причината за разделението в коалицията?

По информация на отлично осведомени източници причината за разделението всъщност се състои в странните политически маневри в последно време на Бойко Борисов. Оказва се, че всички проблеми в коалицията започнали от момента, в който премиерът направил рязък завой към политическия кръг „Капитал”, в чиято основа стоят подсъдими за милиони олигарси като Иво Прокопиев и Огнян Дончев. Това завъртане на 180 градуса довело до дълбок разрив в отношенията ГЕРБ – ДПС.

Чрез издърпването на Каракачанов и Сидеров, Движението дава ясен знак на премиера, че политическото сношение с хора, разграбили милиони държавни пари, е недопустимо, твърди политически анализатор, който следи от близо случващото се сред управляващите.

Дали премиера ще разгадае знаците и преосмисли политически ходове или ще продължи да води кервана към пропастта, престои да разберем.

BNews следи за развитието на политическата интрига и ще ви информира своевременно.

Очаквайте подробности!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • G. - 13:35, 14 февр.

    Спомняте ли си как преди 20-тина дни баце ходи на крака при принца на Лихтенщайн? Ha последния много му било интересно да разбере лично и начело от лидерa на региона като как ще интегрира Западните Балкани в ЕС. Ни повече, ни по-малко. А то какво било: На практика, повече банкова тайна в Европа няма. На банкянското слънце голяма част от спестяванията му от закуски, има-няма 4-5 милиарда евро, са именно във Вадуц и околностите. Там скоро триждият ни премиерен ще си има много, “с пъти, пъти повече” главоболия, отколкото тук касателно “глезотиите” на коалиционните патрЕоти. И понеже, обаче, защото, удавник за сламка се лови, е молил когото трябва за “съдействие”. Трай коньо за зелена трЯва.

Напиши коментар

Коментари