вторник, 13 февруари 2018, 17:55 ч.

Ужас

Агресия над деца и в Борован: Възпитател обижда децата на „олигофрени“ и раздава шамари!

BNews.bg

Агресия над деца и в Борован: Възпитател обижда децата на „олигофрени“ и раздава шамари!

Случаи на агресия над деца е имало и в центъра за настаняване от семеен тип в село Борован, става ясно от видеозаписи, разпространени в медийното пространство.

На един от тях се вижда как служител удря младеж и го обижда. С нецензурни думи и заплахи към него налита и възпитателка. Има и други записи, които показват как същата възпитателка – Людмила Петрова, бие 15-годишната Михаела, защото избягала от училище. „Като стигнах горе, в дома, тя ме извика и почна да ме скубе за косата и да ме рита“, разказва момичето.

13-годишната Юлияна е другата жертва на на възпитателката. Този път – защото сестрата на момичето избягала от дома, а то не я издало.

„Просто ме тупна на земята и ме оскуба“, казва детето през сълзи. От персонала твърдят, че не са знаели за насилието.

„Недопустимо е! Това са деца, които, освен че са лишени от родителски грижи, на тях им липсват обич, подкрепа, напътствия, опора и ние сме хората, които трябва да им го дадем“, коментира психологът Велина Тодорова, цитирана от БТВ.

Агресивната служителка от днес изненадващо е в болничен. Според децата тя често раздавала „правосъдие“.

И от Община Борован твърдят, че също не са знаели за случаите на агресия. „Ще предприема съответните дисциплинарни мерки спрямо управителя“, увери кметът Десислава Тодорова.

Управителят на центъра е в болница. До днес временно го замествала възпитателката от клиповете.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари