четвъртък, 22 февруари 2018, 16:38 ч.

Далавера за 1 млн. лева

Скандал! Управляващите от ГЕРБ-Бургас сгащени във фалшифициране на документи!

BNews.bg

Скандал! Управляващите от ГЕРБ-Бургас сгащени във фалшифициране на документи!

Невероятен скандал се завихря в Бургас!

 Днес на пресконференция Председателят на групата съветници на СЕК Константин Бачийски  изнесе шокиращи данни за документна измама извършена от представители на управляващото мнозинство от ГЕРБ.

Подправен е официален документ и е променен протокола от гласуването на общинската сесия от януари тази година. Болницата в Меден Рудник е продадена без търг и конкурс и за 3.5 милиона, тоест с един милион под данъчната оценка.

Протестите на опозицията, че това е незаконно по никакъв начин не трогва гербаджии. В общинския съвет  [преса] управляващите лъжат, че имотът е със съсобственик, видно от имотният регистър, обаче е, че Община Бургас е единственият собственик, което предполага продажбата да се извърши чрез търг или конкурс. От това нарушение загубата за Община Бургас е около 1 милион лева.

Общинския съветник съобщава за още по-голям скандал. По докладна записка в общинския съвет за взимане на парите от ДКЦ 3 се провеждат сензационните 4 (четири) гласувания. Председателят на Общинския съвет Константин Луков от ГЕРБ, видимо ядосан обявява, че докладната не е приета, защото по закон се изискват 39 гласа.

Случайно обаче съветникът Бачийски разбира, че протоколът е подменен и в него е записано, че докладната е приета. Кой си е позволил да подмени официалния протокол и решението на общинските съветници ще трябва да отговори прокуратурата? Никой няма право освен Общинския Съвет да променя свое решение и то на извънредна сесия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари