четвъртък, 22 февруари 2018, 17:59 ч.

Кой ще лапа от парите ни за ток?

НАГЛОСТ: Теменужка и Ковачки си пробутаха протежето и му дадоха ЧЕЗ!

BNews.bg

НАГЛОСТ: Теменужка и Ковачки си пробутаха протежето и му дадоха ЧЕЗ!

Както BNews вече прогнозира, срамната сделка се случи  - именно човекът на енергийният министър Теменужка Петково и Христо Ковачки се добра до златната сделка за продажбата на ЧЕЗ и купи българските й активи.
"Инерком груп" купиха българските активи на ЧЕЗ. Това потвърдиха за Дир.бг от ЧЕЗ - България. 

В официално съобщение Надзорният съвет на ЧЕЗ съобщи, че е дал съгласие за продажбата на българските активи на групата "Инерком България".

Пазарджишката компания "Инерком груп" със собственик Гинка Върбакова предварително бе спрягана за фаворит по сделката. 

"Офертата на "Инерком" е доста над пазарната стойност на продадените активи, определени от независима оценка, и получената цена надвишава първоначалната инвестиция", се твърди в официалното прессъобщение, изпратено от ЧЕЗ. 

Договорената цена е над първоначалната инвестиция. Пакетът съдържа седем компании: "ЧЕЗ България", "ЧЕЗ Разпределение", "ЧЕЗ Електро България", "ЧЕЗ Трейд България", "ЧЕЗ ICT България", "Бара Груп" и фотоволтаичния парк "Орешец". Договорът ще се подпише след няколко дни. Сделката първо трябва да се одобри от КЗК в България.

Сделката трябва да бъде одобрена и от българските антимонополни власти - Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за енергийно и водно регулиране. 
 

Зад Върбакова се крият други - къде по-известни и не по-малко скандални - депутати, бивши такива и още… Оказва се, че Теменужка Петкова е "близкa" на Гинка Върбакова. Петкова признава за това и пред 24 часа. По мнение на хора от бранша, а и не само, участие във фирмата имат кметът на града, Христо Тодоров (бивш депутат от ББЦ, който в последствие се продаде именно на Ковачки), ДПС, а там е и жената на Тодоров - Десислава Тодорова, която е настоящ депутат от ГЕРБ и не на последно място самият Христо Ковачки.

И, за да не мислите, че има нещо случайно във връзката ГЕРБ – Ковачки, ще припомним, че в 43 Народно събрание ПП ББЦ вкара група от 14 депутати, които в последствие се продадоха на олигарха Ковачки, а те автоматично се превърнаха в „патерица“ на ГЕРБ и именно с тези гласове минаваха важни гласувания. Семейство Тодорови ли? Христо и Десислава, ами и те са в кюпа. Няма нищо случайно, че именно по тази близка линия, Десислава Тодорова решава да „пристане“ на ГЕРБ и даже влиза в парламента на последните избори.

По мнение на запознати в енергийните среди, се смята, че в „Инерком груп“ участието е 50:50 между Петкова и Ковачки. Обръщаме внимание и на цифрите. „Инерком груп“ за 2016 година има 90 000 лева актив и 11 000 лева загуба. Печалбата е 0 лв. Питането е - от къде тази фирма ще намери 300 милиона евро за сделката и има ли банка, окято ще отпусне подобна сума? Може би това ще са пари с неясен произход? Време е да видим, ако всичко стане факт. В същото време се оказва, че докато ГЕРБ се хвърлят здраво в борбата да разследват приватизацията, се възползват от нея и то по-доста интересен начин.

Комичното и абсурдното в случая е, че 1/3 от България, в това число Президентството и Народно събрание, ще бъдат оставени също в ръцете на лелята от безизвестното пазарджишко село. И ако това не е падение и регрес на българския енергиен пазар, повече няма накъде...

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 14:17, 23 февр.

    a днес в 12.30 си подава оставката,защото била морална.

  • лъжливи и крадливи гербове мутри - 00:06, 23 февр.

    обраха де що има в държавата и го излапаха. ненаяли се бандити.

Напиши коментар

Коментари